AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ben aldirma operasyonu ne kadar surer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ben aldırma operasyonu ne kadar sürer?​

Benler, karakteristik özelliğine bağlı olarak radyofrekans ablasyonla ya da cerrahi kesi ile çıkarılabilir. Bazı benler lazerle de çıkarılabilir, ancak genellikle bir seanstan daha fazla işlem yapmak gerekebilir. Ben alma işlemi 5 ila 10 dakika arasında sürer ve tek ziyarette yapılabilir.
Siyah ben aldırılır mı?
İyi huylu olduğuna emin olunursa, ben cerrahi olarak veya lazer ile alınabilir. Eğer kötü huylu olduğu konusunda bir şüphe varsa doktorunuz kesin tanı için önce biyopsi önerebilir. Biyopsi ile kesin tanı koyduktan sonra benin alınması daha uygun olur. Görüldüğü gibi kötü huylu benlerin de alınması gereklidir.
Benler alınır mı?

Ben ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?​

Ben aldırma işlemi çok kısa sürmektedir ve pansuman gerektirmemektedir. Bireyin gündelik hayatına da etki etmez. Ben alma işleminin ardından ben bölgesinde 3 gün kadar sürecek olan pullanma, sonra hafif pembelik görülür. Ardından da bu pembelik cilt rengiyle uyumlu hal alır ve iz bırakmadan iyileşir.
Ben alındıktan sonra ne kadar sürede iyileşir?
Uygulama alanında meydana gelen lazer sonrası hasar 1 hafta içinde tamamen düzelecek, pembelik ise birkaç ayda deri rengine dönecektir. Lazerle ben aldırma sonrasında iyileşme tamamlandıktan sonra oluşan pembeliğin daha hızlı geçmesini sağlamak ve iz kalmasını önlemek amacıyla özel kremler kullanılır.
Cildiye yüzdeki benleri alır mı?
Benler zaten insanlar tarafından bilindiğinden ötürü herhangi bir teşhis durumu yoktur, tedaviye gelen kişi direk olarak o beni aldırmak için gelir. Cildiye bölümüne ben için başvurduğunuzda bu bölümde size uygulanacak yöntem krio olarak adlandırılan dondurma yöntemidir.
Lazerle ben alma işlemi pratik bir işlemdir. Genellikle 1 – 5 dakika kadar kısa sürede işlem tamamlanır. Seans süresinin ve sayısının uzaması ise kişinin cilt yapısına ve benin büyüklüğüne bağlıdır. Genellikle 1 – 5 seans yapılması yeterli olmaktadır.
Siyah ben aldırmak zararlı mı?
Ben aldırmak kansere yol açmaz, fakat sonradan kansere dönüşebilecek benlerin alınması gereklidir. Ya da bazen benlerin bulunduğu yerler sıkıntılı olabilir. Benler sürekli takılır ve yaralanır. Bunun yanında yüzde fazlalaşan çok sayıda koyu renkli ben, lekeli bir görüntü oluşturabilir.

Geri