Beluga (Siyah) Mercimek Salatası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı beluga mercimek
3 su bardağı su (mercimeği pişirmek için)
200 gram konserve mısır
1 küçük uzunluk beyaz soğan
1 orta uzunluk siyah havuç
2 küçük uzunluk domates ya da 5-6 adet cherry domates
1 avuç mor lahana
4/1 beyaz turp
4/3 maydanoz
Çok az göbek marul (Renk vermesi için)
Sos
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
4 çay kaşığı nar ekşisi
2 çay kaşığı tuz (1 kaşık mercimek pişerken eklenecek)
Beluga (Siyah) Mercimek Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce 1 su bardağı mercimeği 3 su bardağı suyla 15 dk pişirin.
Kapatmaya 1 2 dk kala 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
Kaynarken eklerseniz mercimeğin kabuğu soyulur.
Tencerede kalan siyah suyu süzün ve mercimeğin soğumasını bekleyin ki çabucak sıcağı gidiyor aslında.
Hazırlanan gereçleri mercimekle karıştırın.
Son olarak sosunu ekleyin, en son tuz ekleyip karıştırın.Ben mor lahanayı evvelce sirkeli limonlu suda turşu kıvamında kavanoza hazırlıyorum. [*]Burada da o hazırladığım mor lahanayı kullandım.*eğer siyah havuç kullanacaksanız rendeledikten sonra çok az suyu çıkıyor suyunu sıkıp o halde kullanın. [*]Beyaz soğanı 4’e bölüp ay biçiminde kesip kullandım. [*]Orjinal nar eksisi, sostan daha keskin olduğu için ben 4 çay kaşığı kullandım. Nar ekşisi sos kullanacaksanız 1-2 kaşık daha fazla koyabilirsiniz.
İşte beluga salatası afiyet olsun.
Beluga (Siyah) Mercimek Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı beluga mercimek
3 su bardağı su (mercimeği pişirmek için)
200 gram konserve mısır
1 küçük uzunluk beyaz soğan
1 orta uzunluk siyah havuç
2 küçük uzunluk domates ya da 5-6 adet cherry domates
1 avuç mor lahana
4/1 beyaz turp
4/3 maydanoz
Çok az göbek marul (Renk vermesi için)
Sos
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
4 çay kaşığı nar ekşisi
2 çay kaşığı tuz (1 kaşık mercimek pişerken eklenecek)
Beluga (Siyah) Mercimek Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce 1 su bardağı mercimeği 3 su bardağı suyla 15 dk pişirin.
Kapatmaya 1 2 dk kala 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
Kaynarken eklerseniz mercimeğin kabuğu soyulur.
Tencerede kalan siyah suyu süzün ve mercimeğin soğumasını bekleyin ki çabucak sıcağı gidiyor aslında.
Hazırlanan gereçleri mercimekle karıştırın.
Son olarak sosunu ekleyin, en son tuz ekleyip karıştırın.Ben mor lahanayı evvelce sirkeli limonlu suda turşu kıvamında kavanoza hazırlıyorum. [*]Burada da o hazırladığım mor lahanayı kullandım.*eğer siyah havuç kullanacaksanız rendeledikten sonra çok az suyu çıkıyor suyunu sıkıp o halde kullanın. [*]Beyaz soğanı 4’e bölüp ay biçiminde kesip kullandım. [*]Orjinal nar eksisi, sostan daha keskin olduğu için ben 4 çay kaşığı kullandım. Nar ekşisi sos kullanacaksanız 1-2 kaşık daha fazla koyabilirsiniz.
İşte beluga salatası afiyet olsun.
Beluga (Siyah) Mercimek Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı