AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beloc ne zaman verilmez?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Beloc ne zaman verilmez?​

BELOC® ZOK ‘u aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ Eğer: • Metoprolol süksinata veya BELOC® ZOK’un bileşiminde bulunan yardımcı maddelerden herhangi birine veya diğer benzer ilaçlara (beta reseptör bloke edici ilaçlar) karşı alerjiniz varsa, • Kalbiniz ile ilgili problemleriniz varsa, • Kalp hızınızda yavaşlama (sinüs …
Nabız düşürmek için hangi ilaç kullanılır?
Kalp hızını düşüren en sık kullanılanlar beta blokerler, kalsiyum kanal blokerleri ve digoxindir. Kalp ritmini tümüyle normale döndürebilen antiaritmik ilaçlar verilebilir. Bu ilaçlar etkili olmakla birlikte bazen kabul edilemeyecek ciddi yan etkilere de yol açabilir.
Beloc 5 mg ne için kullanılır?
BELOC AMPUL içerisinde metoprolol tartrat vardır. 5 ml’lik ampul olarak pazarlanmaktadır. Metoprolol beta blokerler adı verilen bir sınıfa dahildir ve bir beta-1-selektif beta blokeridir. tedavisine, aynı zamanda tansiyonun düşürülmesine yol açar.

Nabzı düşürmek için ne yapmalı?​

Herkesin merak ettiği kalp atışının yavaşlatılması yöntemleri şu şekildedir;
- Derin nefes almak.
- Yüzün soğuk suyla yıkanması
- İlaç kullanmak.
- Karotis manevrası yapmak.
- Valsalva manevrası yapmak.
- Nefes alma hızını kontrol altında tutma.
SVT tedavisinde hangi ilaçlar kullanılır?
SVT ataklarının önlenebilmesi için en sık tercih edilen ilaç propranolol adlı beta blokördür. Bu ilaç, özellikle Wolff-Parkinson-White (WPW) sendromu olan bebek ve çocuklarda güvenle kullanılabilir. WPW sendromu olmayan bebeklerde digoksin, büyük çocuklarda ise verapamil adlı ilaçlar da tercih edilebilir.
Beloc bırakınca ne olur?
Beloc’u birden bırakmak tehlikeli olabilir. Doz, doktor kontrolünde birkaç hafta içinde kademeli olarak azaltılmalıdır. Tedavi aniden sonlandırıldığında özellikle yüksek riskli hastalarda kalp yetmezliği, kalp krizi ve ani ölüm riskinde artış görülebilir.
Emilim : BELOC ZOK’un biyoyararlanımı %30-40’dır. Plazma yarılanma ömrü 3-5 saattir. Oral uygulama sonrası emilim tamamlanır ve madde tüm gastrointestinal kanal boyunca ve kolonda absorbe olur.
 
Geri
Üst