AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beloc beta bloker midir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Beloc beta bloker midir?​

Beloc, kalp atım hızını (nabızı) yavaşlatmaya yarayan beta blokerler grubundan reçeteli bir ilaçtır. Etken maddesi metoprolol, epinefrin gibi vücuttaki bazı doğal kimyasalların kalp ve kan damarları üzerindeki etkisini engeller.

ACE ve ARB nedir?​

ACE ve ARB nedir?
Anjiotensin dönüştürücü enzim (ACE)) inhibitörleri ve anjiyotensin reseptör blokerleri (ARB) ülkemizde hipertansiyon tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Dideral mi beloc mu?​

Dideral mi beloc mu?
beloc selektif ve uzun etkiliyken, dideral non selektif ve kısa etkilidir, bu da hipertiroidi hastaları haricinde beloc u üstün kılmaktadır.

Hangi ilaçlar cinsel isteği azaltır?​

İşte sık cinsel yan etkileri olan ilaçlar:
- Antidepresanlar: Antidepresan kullananlarda yüzde 70’e varan oranlarda cinsel fonksiyon sorunları oluşabiliyor.
- Ağrı kesiciler:
- Kolesterol ilaçları:
- Tansiyon ilaçları:
- Kalp ilaçları:
- Kellik ilaçları:
- Daha daha:

Panik atak ritim bozukluğu yapar mı?​

Panik atak ritim bozukluğu yapar mı?
Panik Atak Hastaları Aslında Ritim Bozukluğu Hastası Olabilir mi? Bu konu son derece önemli bir konudur. Çünkü yapılan klinik araştırma sonuçları, panik atak tanısı ile takip ve tedavi edilen hastaların yaklaşık %20’sinin aslında ritim hastası olduğunu göstermiştir.

ACE inhibitörü ve ARB birlikte kullanılır mı?​

ACE inhibitörü ve ARB birlikte kullanılır mı?
Bu antihipertansiflerden ACE inhibitörleri/ARB’ler ile tiyazidler veya KKB’lerinin birlikte kullanımı uygun iken ACE inhibitörleri ile ARB’lerin, beta blokerler ile nondihidropiridin KKB’lerinin birlikte kullanılmasından ise kaçınılmalıdır.
ARB grubu ilaç ne demek?​
Anjiyotensin Reseptör Blokerleri (ARB), renin-anjiyotension-aldosteron sisteminin (RAAS) önemli rol aldığı hipertansiyon ve kalp yetersizliğinin tedavisinde özellikle ülkemizde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Spironolakton hangi grup?​

Spironolakton hangi grup?
Aldosteron ve testosteron hormonlarının etkilerini bloke eden ve bazı östrojen benzeri etkileri olan bir steroiddir. Spironolakton, potasyum tutucu diüretikler olarak bilinen bir ilaç sınıfına aittir.

Ace 2 inhibitörleri nedir?​

Ace 2 inhibitörleri nedir?
Anjiyotensin dönüştürücü enzim 2 veya kısaca ACE2; akciğerler, arterler, kalp, böbrekler ve bağırsaklardaki hücrelerin dış yüzeyine (hücre zarına) bağlı bir enzimdir. ACE2, damar daraltıcı olan anjiyotensin II hormonunun anjiyotensin (1-7)’ye hidrolizini hızlandırarak kan basıncının düşmesini sağlar.

Dideral panik atağa iyi gelir mi?​

heycanlandığınızda geçirdiğiniz panic atakları frenleyen, el titremesi, kalp çarpıntısı gibi etkileri silen mucizevi ilaç.

Dideral sertleşme sorunu yapar mı?​

Dideral sertleşme sorunu yapar mı?
kalp atışını yavaşlattığı için sertleşme problemi olabilir normaldir.

Dideral ve beloc aynı mı?​

Dideral ve beloc aynı mı?

Evet, Beloc ve Dideral benzer ama aynı olmayan beta blokerlerdir.

Beloc, metoprolol etken maddesini içeren bir beta bloker ilacıdır ve kalp atım hızını yavaşlatarak nabız düzenlemesine yardımcı olur. Beloc selektif ve uzun etkili bir beta blokerdir.

Dideral ise propranolol etken maddesini içeren bir beta bloker ilacıdır. Dideral non-selektif ve kısa etkili bir beta blokerdir. Bu da hipertiroidi hastaları haricinde Beloc'u üstün kılar.

Her iki ilaç da kalp hastalıkları, hipertansiyon, anksiyete ve migren gibi durumların tedavisinde kullanılabilir. Ancak Beloc ve Dideral’ın etki süreleri ve seçicilikleri farklı olduğu için doktor önerisi ve reçetesiyle kullanılmalıdır.

Geri