Bellek testleri nelerdir?
Görsel mekansal belleği ölçen bir performans testidir. 8 yaş ve üzeri bireylere uygulanabilir. Benton Görsel Bellek Testi, şekil belleğini anlık ve gecikmeli olarak değerlendirebilmektedir. Bunun da ötesinde, görsel belleği; görsel algılama ve motor yeteneklerden ayırt edebilmektedir.Iz sürme testi neyi ölçer?
İz Sürme testi çalışma belleği, karmaşık dikkat, planlama ve set değiştirme gibi yönetici işlevleri ölçer. İz Sürme Testi (İST) ilk kez Amerika Birleşik Devletler Ordusu’nda görevli psikologlar tarafından geliştirilmiş olup (Reitan 1955), dünyada yaygın olarak kullanılan nöropsikolojik testlerden birisidir.Benton Yüz Tanıma Testi Nedir?
Benton ve arkadaşları tarafından geliştirilen Yüz Tanıma Testi, sağ hemisfer arka kısımlarının lezyonları durumunda ortaya çıkan yüz tanıma bozukluğunu değerlendiren bir nöropsikolojik testtir.
Benton dikkat testi nedir?
8 yaş üzeri çocuklara uygulanan Benton görsel bellek testi, mekânsal belleği ölçen bir testtir. ekillerin kullanıldığı testte bakarak çizim, akılda kalan resmin çizimi, birçok şekil arasından tanıma şeklinde bellek testi yapılmaktadır.
Nöropsikolojik testler nelerdir?
Yaklaşık 2 saat süren bellek, dikkat, yürütücü işlevler, dil, görsel mekansal işlevleri kapsayan tam bir nöropsikolojik değerlendirme uygulama paketidir.Yüz tarama testi nasıl yapılır?
Yüz tanıma nasıl çalışır?- adım: Yüz algılama. Kamera, ister tek başına ister kalabalık içerisinde olsun, yüz görüntüsünü algılar ve bulur.
- 2. adım: Yüz analizi. Ardından, yüzün görüntüsü kaydedilip analiz edilir.
- 3. adım: Görüntüyü veriye çevirme.
- 4. adım: Eşleştirme.
Çizgi Yönünü Belirleme Testi Nedir?
Çizgi Yönünü Belirleme Testi, bir nöropsikolojik testtir. Görsel-mekansal algılamayı ölçer. Bunlar; nesneleri tanıma, isimlendirme, yön algısı, yönlenim ve mekana ilişkin üst düzey düşünme süreçlerini içerir. Çizgi yönünü anlamada beynin sağ hemisferinin önemli bir rol oynadığı düşünülmektedir.
Frankfurter dikkat testi nasıl uygulanır?
Okula başlayan bir çocuk için okula başlama süresinden 14 gün sonrasında frankfurter dikkat testi uygulanır. Burada çocuktan, 42 adet armut resmini bulması istenir. Bu test içinde yine uzman tarafından belirli bir süre verilir ve bu armutları çocuğun bulmasındaki dikkat seviyesi ölçülür.