Belirli Gun ve Haftalar ne zaman kutlanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Belirli Gün ve Haftalar ne zaman kutlanır?​

1 Mart ne günü olarak kutlanır?​

Mart ayındaki önemli günler ve haftalar
Mart ayında özel bir gün var mı?
8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür.
Belirli Gün ve Haftalar kutlanacak mı?
Belirli Gün ve Haftalar, Millî Eğitim Bakanlığı’nın İlköğretim ve Orta öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği çerçevesinde, tüm okullarda yapılması kararlaştırılmış kutlama ve anma günleridir.

Belirli gün ve haftaları kim belirler?​

MADDE 18 – (1) Belirli gün ve haftaların anma ya da kutlanmasında aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulur: a) Eğitim kurumunun türü ve özelliğine göre anılacak ya da kutlanacak belirli gün ve haftalar, EK-8’de yer alan belirli gün ve haftalar arasından sene başı öğretmenler kurulunda belirlenir.

1 Mart Ne günü Marteniçka?​

Marteniçka, Martipi ya da Martenitsa, Balkan ve Trakya coğrafyasında 1 Mart’tan itibaren Mart ayı boyunca bileklere takılan bilekliklere ve süslemelere verilen isimdir.
Mart ayı kaç gün sürer?
Mart, Gregoryen Takvimi’ne göre yılın 3. ayı olup 31 gün çeker.
22 Mart özel bir gün mü?
22 Mart Dünya Su Günü: 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 22 Mart tarihini “Dünya Su Günü” olarak ilan etti.
22 Mart tarihinde doğanlar hangi burç olduklarını merak etmektedirler. Bu tarihte doğan kimseler Koç burcu olmaktadır. Burç grubundaki ilk burç Koç olarak bilinmektedir. Bu burca sahip olan kişiler için burç özellikleri oldukça önemlidir.

Geri