AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beli agriyan nasil bir pozisyonda yatmalidir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Beli ağrıyan nasıl bir pozisyonda yatmalıdır?​

Diz altına koyulan yastık bel ağrısının hafiflemesini sağlar. Cenin pozisyonunda yatmak: Bel ve boyun sağlığı için en ideal yatış pozisyonu yan yatış pozisyonudur. Bu pozisyonda iken belin basıncını azaltmak amacıyla dizlerin arasına yastık koyulabilir ve bacaklar karına doğru çekilebilir.

Belim çok ağrıyor ne yapmam lazım?​

Bel ağrısına ne iyi gelir?
- Lahana yaprakları Doğal bir ağrı kesici olan lahana yaprakları eski dönemlerden beri birçok ağrıyı geçirmek için kullanılıyor.
- Zencefil. Anti-inflamatuar özelliğine sahip olan zencefil bel ağrısı için de çok sık kullanılan doğal bir malzeme.
- Hindistan cevizi yağı
- Hint yağı
- Papatya çayı

Belim tutuldu Doğrulamıyorum ne yapmalıyım?​

Belim tutuldu Doğrulamıyorum ne yapmalıyım?
Bel tutulmasını geçirmek için en etkili yol tutulan bölgeye sıcak su tutmaktır. Uzmanların da önerdiği bir yöntem olan sıcak su tedavisi, bel tutulmasının geçirilmesinde en etkili çözüm. Sıcak su, kasılan adaleyi gevşetmeye yardımcı olur. Bel ağrısını geçirmek için sıcak su dolu küvete yatmalısınız.

Fıtık kendi kendine geçer mi?​

Bel fıtığının çoğunlukla kendisi iyileşir yani kendi kendine iyileşir. Vücudun bunu kendiliğinden yok edecek (rezorbe) ve orada ki ödemi çözecek hücreleri, enzim ve hormonları vardır.

Fıtık ağrısı nerelere vurur?​

Bel fıtığı genellikle kendini kalçalara, bacaklara ve ayaklara yayılan ağrı ile gösterir fakat aşağıdaki belirtiler de bel fıtığına bağlı görülebilir; Bacaklarda veya ayaklarda karıncalanma veya uyuşukluk. Kas Güçsüzlüğü Hareket ederken zorlanma.

Bel fıtığım var nasıl bir yatak almalıyım?​

Bel fıtığım var nasıl bir yatak almalıyım?
Bel fıtığı için uygun yatak seçiminde ilk dikkat edilmesi gereken şey yatağın sertlik derecesidir. Sert yataklar hastanın bedenine basınç uygular ve bu basınç bel ağrılarını kötüleştirir. Hasta, basıncı düşürmek için yataktaki konumunu değiştirdikçe bu hareketler bel ağrısını arttıracaktır.
Bel ağrılarına Yürüyüş iyi gelir mi?​
Ancak aşırıya kaçmamak şartıyla gösterilen tüm egzersizler yapılmalıdır. Günde 30 dakika ile 45 dakika arasında tempolu yürüyüşler yapmak, tüm vücuda iyi geldiği gibi bel tutulması riskini de en aza indirger.
Beldeki kas tutulmasına ne iyi gelir?​
Kronik ve geçici yaşanan bel tutulmaları için Hint yağını ısıtarak belinize masaj yapabilirsiniz. Belinize masaj yaptıktan sonra bir süre bekleyin ve yağın emilmesini sağlayın. Daha sonra belinizi yıkayabilirsiniz. Gün içinde sabah ve akşam olmak üzere 2 kez uygulanması tavsiye edilmektedir.

Belde kas spazmı ne kadar sürer?​

Belde kas spazmı ne kadar sürer?
Şiddetli spazmlar, kişiyi uykusundan uyandırabileceği gibi yürümesini de zorlaştırabilir. Belirli kaslardaki tutulmalar çevre kasları hatta vücudun tamamını etkileyebilir. Bazı durumlarda ise bu kramplara kas dokusunda şişlik eşlik edebilir. Spazmlar birkaç saniyede geçebileceği gibi 15 dakika boyunca devam edebilir.

Fıtık egzersizle geçer mi?​

Bununla birlikte, egzersiz ve fizik tedavinin de etkinliği yoktur. Tüm fıtıkların ameliyat olmadan tedavisi mümkün değildir. Bu fıtıkları, beklemeden tedavi etmek son derece önemlidir.”

Fıtık nasıl geçer?​

Çoğunlukla fizik tedavi ve ilaçlar ile cerrahi müdahaleye gerek kalmadan hasta iyileşir. Ancak iyileşmeyen vakalarda diskektomi yöntemi ile cerrahi müdahalede bulunulur. Pek çok hasta operasyonu takiben 24 saat içinde evine döner.
 
Bel ağrısı yaşayan bir kişi yatarken nelere dikkat etmeli konusunda önemli ipuçları verilmiş. Özellikle diz altına konulan yastık ve cenin pozisyonunda yatmanın bel ağrısını hafifletebileceği belirtilmiş. Aynı zamanda yan yatış pozisyonunda belin basıncını azaltmak için dizlerin arasına yastık koyulması ve bacakların karına doğru çekilmesi önerilmiş.

Bel ağrısına iyi gelebilecek doğal çözümler arasında lahana yaprakları, zencefil, hindistan cevizi yağı, hint yağı ve papatya çayı gibi doğal maddelerin kullanımı yer almaktadır. Bunların bel ağrısını hafifletebileceği belirtilmiş.

Bel tutulmasını geçirmek için sıcak su tedavisinin etkili bir yol olduğu vurgulanmış. Kasları gevşetmeye yardımcı olan sıcak suyun bel tutulmasını hafifletebileceği ve bu nedenle sıcak su dolu küvete yatılması önerilmiş.

Bel fıtığıyla ilgili olarak belirtilen bilgilerde, bel fıtığının genellikle kendiliğinden iyileşebileceği, vücudun buna tepki gösterebileceği belirtilmiş. Ancak iyileşmeyen durumlarda cerrahi müdahalenin gerekebileceği de ifade edilmiş.

Bel fıtığı olan kişiler için uygun yatak seçiminde sertlik derecesine dikkat edilmesi gerektiği ve sert yatakların bel ağrılarını kötüleştirebileceği vurgulanmış.

Belde kas spazmı yaşayan kişiler için, bu spazmların şiddetli olabileceği ve çevre kasları hatta vücudun tamamını etkileyebileceği belirtilmiş. Belde kas spazmına iyi gelebilecek yöntemler arasında sıcak su uygulaması ve Hint yağıyla masaj yapılması önerilmiş.

Bel ağrılarına yürüyüşün iyi gelebileceği ve düzenli olarak yapılan tempolu yürüyüşlerin bel tutulması riskini azaltabileceği ifade edilmiş.

Son olarak bel fıtığıyla ilgili bilgilerde, çoğu durumda fizik tedavi ve ilaçlarla bel fıtığının tedavi edilebileceği ancak bazı vakalarda cerrahi müdahalenin gerekebileceği aktarılmış. Ayrıca, ameliyat sonrasında birçok hastanın kısa sürede evine dönebileceği belirtilmiş.
 
Geri
Üst