AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Belgelerin yasam dongusu evreleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Belgelerin yaşam döngüsü evreleri nelerdir?​

Belge yaşam döngüsü belgelerin ortaya çıktıkları andan tümüyle ortadan kaldırıldıkları veya kalıcı olarak elde tutuldukları ana dek geçirdikleri aşamalara denir. gözünde dökümanların yaşam döngüsü, dört aşamada ortaya çıkmaktadır: 1- Yaratım ve tanımlama, 2- Değerlendirme, 3- Kontrol ve kullanım, 4-Tasfiye.

Belge saklama programı nedir?​

Belge yönetim programları amaç ve kapsamı Depolanacağı yer ve kaydedileceği donanımı da içerecek şekilde belgelerin üretilmesi, saklanması, erişimi, arşivlere devri ve düzenlenmesi işlemlerine ilişkin en etkili belge kayıt sistemini oluşturmak.
Kullanılan arşivleme sistemleri nelerdir?
Arşivleme sistemi, arşive alınacak olan dosya ya da belgelerin kurum/şirket yönetmeliği veya evrensel arşivleme yöntemlerinden faydalanarak sıralanması şeklinde ele alınabilir. Büro yönetiminin önemli bir parçası olan arşivleme, belirli metotlar takip edilerek uygulanabilir.

Elektronik belgelerin sahip olduğu özellikler nelerdir?​

Elektronik belge yönetiminin avantajlarını sayarsak:

Belge Yaşam Döngüsü elemanları nelerdir?​

Örneğin Ham (1993:26), belgelerin yaşam döngüsünün toplam dört evreden oluştuğunu ifade etmektedir. Ham’a göre belgeler, üretim, güncel kullanım, yarı güncel ya da güncel olmayan depolama ve imha ya da muhafaza etme şeklinde dört evreye sahiptir.
Belgelerin işlevleri nelerdir?
Kurumsal iletişimde, doğrulama ve onaylama gibi işlevleri üstlenen belgeler, geçmişe dönük bilgi birikimi barındıran, geleceğe yönelik en önemli karar kaynaklarından biri konumundadır. anlatımdan farklı olarak ,herhangi bir kişi ya da tüzel kuruluş tarafından üretilen ve iletimi gerekli olan bilgi olarak tanımlanır.
Belge Yönetim Sistemleri, kurumsal iletişim sonucu üretilen, kanıt değeri taşıyan, özgün ve forma sahip dokümanların kayıt altına alınması, erişimi, kullanımı ve ayıklanması amacına yönelik birlikte çalışan unsurların bütünü olan sistemlerdir.
Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS),teşkilatımızda yazışmalarla ilgili bütün süreçlerin bilgisayar ortamında yapılmasına olanak sağlayan, PolNet Bilgi Sistemi üzerinde çalışan bir bilgisayar yazılımıdır.
Arşiv nedir arşiv çeşitleri nelerdir?
Arşivler; genel olarak klasik arşivler ve modern arşivler olarak ikiye ayrılır. Klasik arşivler; Osmanlı arşivi gibi eski yazıyla yazılmış belgelerle ilgili arşivlerdir. Modern arşivler; iş dünyası, hastaneler, televizyonlar gibi kurumların ürettikleri her türlü belge ve bilginin tutulduğu yerlerdir.

EBYS nin özellikleri nelerdir?​

EBYS Özellikleri

Elektronik Belge Yönetim Sisteminin amaçları nelerdir?​

EBYS’nin amaçları; • Evrak standardını belirlemek, • Evrak havale, paraf ve onay sürelerini kısaltmak, • Harcanan emek, zaman ve kırtasiye giderlerinden tasarruf etmek, • Evrakları güvenli bir şekilde arşivlemek, • Evraklara hızlı bir şekilde erişebilmektir.
Belge yaşam döngüsü modelinin hangisi Arşivciler tarafından yürütülür?
Son yıllarda belge yaşam döngüsü modeline alternatif olarak Avustralya ve Yeni Zelandalı arşivciler tarafından ‘süreklilik’ (continuum) modeli geliştirilmiştir.
 
Geri
Üst