- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Belgelendirme uzmanı nasıl olunur?
Belgelendirme uzmanı olmak için üniversitede 4 yıl eğitim alınmalıdır. Ancak üniversiteden sonra çalışılacak alana göre farklı eğitimler alınabilir. Gerekli eğitimleri Türk Akreditasyon Kurumundan almak mümkündür.Eğitim Planlama uzmanı ne iş yapar?
Çalıştığı şirketin eğitim ihtiyaçlarını saptayıp eğitim programlarını gerçekleştirmekle yükümlü olan kişidir. Bir şirket ya da kuruluşun eğitim ihtiyaç analizini, eğitim materyalini, eğitim planlamasını ve eğitim yönetim maliyetini eğitim uzmanları gerçekleştiren kişidir.Diyanet arşiv uzmanı ne iş yapar?
Arşiv Uzmanı Ne Demek? Arşiv Uzmanı, tarihi ve kültürel değer taşıyan koleksiyonların toplanması, kataloglanması, korunması ve yönetilmesinden sorumludur.
Belgelendirme işi nedir?
Belgelendirme nedir: Laboratuar hizmetinin, muayenenin, ürün, sistem veya personelin belirli bir standart veya teknik düzenlemeye uygun olduğunun yazılı olarak üçüncü taraf (bağımsız) bir kurum veya kuruluş tarafından belirlenmesi faaliyetidir.Belgelendirme nasıl yapılır?
Üretim yeri belgelendirmesinde, numuneler üretim yerinden alınarak test edilir. Ürün belgelendirme süresi, yapılan testler ve muayenelerin ardından belgelendirme föyü üzerine yazılır. Şirketlerin bu süreyi takip ederek süre dolmadan yeninden belgelendirme başvurusu yapması gerekir.Tashihçi ne iş yapar?
Musahhih, tashihçi, düzeltmen. Kitaplara son halini veren ve “dalgın olmaya hakkı olmayan” yazı emekçileri. Kitaplarda, dergilerde, gazetelerde hangi fahiş hataları bulduklarını, hangi yazarı, yayıncıyı ipten aldıklarını bilmeyiz çünkü bizim elimize onların düzelttiği nüshalar gelir.
Belgelendirme kuruluşları; akreditasyona esas konulardan olan kalite yönetim sistemlerinin firmalarda (ISO 9001:2008,OHSAS, HACCP, ISO 16949 … ) standart gereksinimlerine uygun olarak kurulup, işletilmekte olduğunu denetleyen ve bunu bir belge ile dokümante eden organizasyonlardır.