Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Belgelendirme Turkce nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Belgelendirme Türkçe nedir?​

Belgelendirme, bir nesnenin (bir ürünün), sürecin, kişinin veya kuruluşun belirli özelliklerinin onaylanmasıyla ilgilidir. Çoğu durumda bu onay, bir çeşit dış inceleme, değerlendirme veya denetim yoluyla sağlanmaktadır.

Belgelendirme işi nedir?​

Belgelendirme işi nedir?
Belgelendirme nedir: Laboratuar hizmetinin, muayenenin, ürün, sistem veya personelin belirli bir standart veya teknik düzenlemeye uygun olduğunun yazılı olarak üçüncü taraf (bağımsız) bir kurum veya kuruluş tarafından belirlenmesi faaliyetidir.

Belgelendirme sorumlusu ne iş yapar?​

Teknik bilgi gerektiren konularda verilen kalite belgelerini sağlayan ve denetleyen uzmana, belgelendirme uzmanı denir. Endüstri alanında tehlike arz eden makinelerin ya da yapıların, standartlara uygun olup olmadığını tescil eden belgeler konusunda uzmandır.

Belgelendirme nasıl olur?​

Belgelendirme nasıl olur?
Üretim yeri belgelendirmesinde, numuneler üretim yerinden alınarak test edilir. Ürün belgelendirme süresi, yapılan testler ve muayenelerin ardından belgelendirme föyü üzerine yazılır. Şirketlerin bu süreyi takip ederek süre dolmadan yeninden belgelendirme başvurusu yapması gerekir.

Belgelendirme kuruluşları nedir?​

Belgelendirme kuruluşları; akreditasyona esas konulardan olan kalite yönetim sistemlerinin firmalarda (ISO 9001:2008,OHSAS, HACCP, ISO 16949 … ) standart gereksinimlerine uygun olarak kurulup, işletilmekte olduğunu denetleyen ve bunu bir belge ile dokümante eden organizasyonlardır.

Sağlık Hizmetlerinde Belgelendirme Nedir?​

Sağlık Hizmetlerinde Belgelendirme Nedir?
“…sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, kaliteli, verimli hizmet sunumunun sağlanması ve sağlık kurum ve kuruluşlarının bu hedeflere ulaşmaları için ölçülebilir, karşılaştırılabilir hizmet sunum kriterlerinin belirlenmesi ve halkın görüşlerinin bu sürece yansıtılması ve buna katkısı olan personelin teşvik edilmesidir … …

Belgelendirme asistanı nedir?​

Belgelendirme asistanı gözetim faaliyetlerinin takibinin yapılmasından sorumludur. Aday takip formu üzerinden gözetim tarihi gelen belgeli personeli belgelendirme asistanı 30 gün öncesinden belirler ve iletişim bilgilerinden gözetim süreci hakkında bilgilendirir.

Koordinasyon sorumlusu ne iş yapar?​

Koordinasyon sorumlusu ne iş yapar?
Personeller arasında koordinasyonu sağlamak ve onları yönlendirmek, Genel müdür ya da yöneticilerin, firma ile ilgili istek ve hedefleri doğrultusunda verilen görevleri eksiksiz olarak zamanında yerine getirmek, Firma bünyesinde bulunan şubeler dışındaki tüm birimlerin koordinasyonunu sağlamak.

Belgelendirme, bir nesne, süreç, kişi veya kuruluşun belirli özelliklerinin onaylanması sürecidir. Bu onay genellikle dış inceleme, değerlendirme veya denetim yoluyla sağlanır. Belgelendirme işi ise, laboratuvar hizmetinin, muayenenin, ürün, sistem veya personelin belirli bir standart veya teknik düzenlemeye uygunluğunun bağımsız bir kurum veya kuruluş tarafından yazılı olarak belirlenmesidir.

Belgelendirme sorumlusu, teknik konularda verilen kalite belgelerini sağlayan ve denetleyen uzmandır. Endüstriyel alanlarda tehlike arz eden makinelerin veya yapıların standartlara uygunluğunu tescil eden belgeler konusunda uzmanlaşmıştır.

Belgelendirme süreci genellikle üretim yerinden alınan numunelerin test edilmesiyle başlar. Testler ve muayeneler sonucunda belgelendirme süresi belirlenir ve belgelendirme föyüne yazılır. Bu süre takip edilerek, süre dolmadan yeniden belgelendirme başvurusu yapılması gerekebilir.

Belgelendirme kuruluşları, firmalarda kalite yönetim sistemlerinin standartlara uygunluğunu denetleyen ve belgeleyen organizasyonlardır. Bu kuruluşlar genellikle ISO 9001:2008, OHSAS, HACCP, ISO 16949 gibi standartlara dayalı belgelendirme hizmeti sunarlar.

Sağlık hizmetlerinde belgelendirme ise, hizmet kalitesinin iyileştirilmesi ve sağlık kurumlarının belirlenen standartlara uygun hizmet sunumunu sağlamak için ölçülebilir kriterlerin belirlenmesi sürecidir. Halkın görüşleri bu sürece yansıtılır ve personelin teşviki sağlanır.

Belgelendirme asistanı, belgelendirme sürecinde gözetim faaliyetlerinin takibinden sorumlu kişidir. Belgelendirme süreci için belirli tarihlerde belgeli personeli takip eder ve iletişim bilgileri üzerinden bilgilendirme yapar.

Son olarak, koordinasyon sorumlusu personeller arasındaki iletişimi sağlar, genel müdür veya yöneticilerin verdiği görevleri zamanında yerine getirir ve firmanın tüm birimleri arasında koordinasyonu sağlar.

Geri