AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Belge yonetiminin amaclari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Belge yönetiminin amaçları nelerdir?​

Belge yönetiminin amacı Var olan belgeleri ve oluşmakta olan belgelerin kontrolünü sağlamak,kullanılmak istenildiğinde belgenin erişimini kolaylaştırmak, geçerliliğini kaybetmiş belgeleri ayırt etmek, belgelerin korunmasını sağlamaktır.

Belge yönetimi fonksiyonu nedir?​

Belge yönetim sistemlerinin temel fonksiyonları; bilginin üretilmesi, tutulması ve kullanılmasıdır.Sistemin unsurları, belge yönetim çalışmalarının gerektirdiği kaynakları, sorumlulukları, düzenlemeleri, araç gereçlerin tasarımı ve sürekliliğinin sağlanmasını kapsamaktadır.
Belge yönetimi unsurları nelerdir?
Belge Yönetimi Dört Aşamada Ele Alınmaktadır. Bunlar; (1) üretim-dolaşım (2) dosyalama-erişim-kullanım (3) depolama-koruma (4) değerlendirme-düzenlemedir.

EBYS nin en önemli faydası nedir?​

EBYS kurumların her türlü dokümantasyonunu kontrol etme, işleme, yönlendirme, onaylama ve arşivleme için kullandıkları elektronik ve son derece hızlı bir sistemdir. İnsan eliyle yapılan eski iş yükünde hafiflemeye ve zamanda ciddi kazanca yol açan bu sistemle belge takibi ve işleyişi kolaylıkla takip edilebilir.

Belge yönetim süreci nedir?​

EBYS programının fonksiyonları nelerdir?
EBYS’nin Faydaları
Tüm bu tanımlamalar ışığında bir belgenin hukuksal geçerlilik bakımından taşıması gereken özellikler üç ana başlık etrafında toplanabilir: Yazılı Olma, • Hukuki Değer Taşıyan Bir İçeriğe Sahip Olma (Kanıt Oluşturabilme Özelliği), • Düzenleyicisinin Belli Olması (Belgenin Aidiyetinin Saptanabilir Olması).
Belgenin özellikleri nedir?

Geri