AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Belge karsiliginda odeme yonteminin ihracatci acisindan dezavantajlari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Belge karşılığında ödeme yönteminin ihracatçı açısından dezavantajları nelerdir?​

Akreditifin en önemli dezavantajı pahalı olmasıdır. Gerek açılış aşamasında ithalatçının ödemiş olduğu akreditif açılış masrafları, gerekse de ihracatçı firma tarafından ödenen teyit, rezerv, ihbar, rambursman gibi komisyonlar akreditifin en önemli dezavantajlarından birisi konumundadır.

Akreditifli ödemenin avantajları nelerdir?​

Akreditif kullanarak ihracatçı firmalar ithalatçının iflas etme riskinden kurtulmakta, bunun yerine çok daha güvenilir kurumlar olan amir bankaların iflas etme riskini üstlenmektedirler. Teyitli akreditif mekanizması ile ihracatçı firmalar ithalatçı firmaların ülke riskinden de korunabilmektedirler.
Belge karşılığı ödeme ne demek?
İthalatçı firmanın bankasının ihracat bedelini, ihracatçı firmanın bankasına ödemesi karşılığında belgelerin ithalatçıya teslimini öngören ödeme şeklidir.İthalatçı teslim aldığı ödeme belgeleri ile malı gümrükten çekme hakkına sahip olur.Bu ödeme şekline Belge karşılığı ödeme şekli de denir.
Akreditif teyit Siz ise banka ne zaman ödeme yapar?
1) Görüldüğünde Ödemeli Akreditif (Sight L/C) Görüldüğünde ödemeli akreditifte ödeme, belgeler görüldüğünde,eğer aynı zamanda akreditif teyitli ise ödeme ihracatçının bankasına evrak verildiğinde, Teyitsiz ise ithalatcının bankası tarafından evrak görüldüğünde 5 iş günü içinde ödeme yapılır.

Akreditif vadesi nasıl hesaplanır?​

Vadeli Akreditif (Deferred Payment Credit) Bu itibarla akreditifte ödeme tarihi, vesaikin ibraz veya yükleme vesikası veyahut fatura tarihinden belli bir süre örneğin vesaik ibrazından 15 gün veya yükleme tarihinden 30 gün sonra olarak belirlenir.

Peşin ödeme nasıl yapılır?​

Peşin Ödeme (Advance Payment) Alıcının (ithalatçı), mal bedelini bankası aracılığıyla satıcıya (ihracatçıya) mallar yüklenmeden önce ödemesidir.
Belgelerin mal bedelinin ithalatçıdan tahsilinden sonra ithalatçıya verilmesini öngören ödeme şekline ne ad verilir?
İthalat belgeleri nasıl ödenir?
İthalat İşlemlerinde Ödeme Şekilleri
- Peşin Ödeme. İthalatçının mal bedelini peşin olarak ödediği, ihracatçının ise yüklemeyi mal bedelini aldıktan sonra gerçekleştirdiği ödeme türüdür.
- Vesaik Mukabili Ödeme.
- Mal Mukabili Ödeme.
- Kabul Kredili Ödeme.
- Akreditif Tahtında Ödeme.
- İthalat Akreditif İskontosu.
 
Geri
Üst