AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Belediyeden ucretsiz kopek mamasi nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Belediyeden ücretsiz köpek maması nasıl alınır?​

Dilekçeyi kendinize göre doldurup çıktısını alın, imzalayın ve belediyeye bizzat götürüp teslim edin. Var ise Büyükşehir Belediyesine, yok ise il belediyesine.

Devlet köpek maması veriyor mu?​

52- Belediyeler Sahipsiz Hayvanları Besleyenlere Yasal Olarak Mama Vermek Zorunda.(GÜNCELLENDİ 3 Ekim 2021) Belediyeler SAHİPSİZ HAYVANLARI BESLEYENLERE YASAL OLARAK MAMA vermek zorunda.
Hayvan mama yardımı için nereye başvurulur?
İBB mama yardımı Siz de sokakta gördüğünüz yaralı, sakat veya aç durumdaki sokak hayvanlarını ALO 153 hattını arayarak belediyeyi bilgilendirebilirsiniz.

Belediye mama vermek zorunda mı?​

Belediyeler SAHİPSİZ HAYVANLARI BESLEYENLERE YASAL OLARAK MAMA vermek zorunda. Valilik ve Kaymakamlıklar da bunu sağlamak zorunda. Fakat, belediyelerin çoğu hala daha “giden başkanların belediye kasasını boşalttığı” bahanesi ile MAMA VERMİYORLAR.

Mama ve bez yardımını kimler alabilir?​

Dar gelirli ve yoksullar yani hane halkı kişi başı aylık ortalama geliri; asgari ücretin 1/3’ü ve altında olanlar da bu yardımı alabiliyorlar. Mama ve bez yardımı; 0-3 yaş aralığında en az 1 bebeği olan annelere yapılıyor. PTT’ye yatırılan yardım parasını yalnızca bebeğin annesi çekebiliyor.
Mama ve bez parası için nereye başvurulur?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelerin bez ve mama yardım başvurularını kabul eder. İkamet edilen ilin kaymakamlık binalarında hizmet veren birimler üzerinden başvurular şahsi olarak tamamlanabilir. Başvurusu kabul edilen ailelere sunulan destek paketinin süresi 2 yıldır.

Bez parası kimlere verilir?​

Mama ve Bez Yardımından Kimler Faydalanabilir?

2021 bez parası ne kadar?​

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; mama ve bez yardım paraları her yıl Haziran ayında güncelleniyor. 2021 yılı için ailelere aylık 239 TL yardım yapılıyor.
Devletten bez yardımı nasıl alınır?

Geri