AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Belediyeden dogum paketi nasil alinir?

Editör

Yeni Üye

Belediyeden doğum paketi nasıl alınır?​

Bu yardıma başvurmayı düşünen kişilerin belediyeye gittiklerinde sosyal yardım başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Sosyal yardım başvuru formundaki ‘Yeni Doğan Bebek Paketi’ seçeneğini işaretleyenler, başvurularını gerçekleştirmiş oluyorlar.

Bebek çantası için nereye başvurulur?​

Bazı belediyeler, ilçelerindeki hastanelerin kadın doğum bölümünü ziyaret ederek ailelere paketleri hediye ederken, bazı belediyeler nüfüs müdürlüğünden ailenin adresine ulaşıp, kişileri evlerinde ziyaret ediyor.

Bebek yardimlari nelerdir?​

Bebek yardimlari nelerdir?
Bu yardımlar doğum yapan ve aynı zamanda çalışan kadınlara doğum yardımı, emzirme ve süt yardımı, yarım gün çalışma desteği ve kreş yardımı adı altında para ve parayla ölçülebilen yardımlar yapılmaktadır. Ödenen destekler annelerin brüt maaşı ve çocuk sayısına göre değişmektedir.

Belediyeden bebek yardimi nasil alinir?​

Belediyeden bebek yardimi nasil alinir?
Mama ve bez yardımı başvurusu e-devlet üzerinden belediyelerin e-devlet sayfasından yapılmaktadır. https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıkladıktan sonra açılan sayfada yardım türünü bebekler için mama ve bez yardımı linkine tıklayarak başvuruda …

Yeni doğan bebeğe devlet ne veriyor?​

Doğum yardımı için ödenen miktar değişiklik göstermektedir. Doğum yardımlarının tutarı tamamen annenin çocuk sayısına bağlıdır. Buna göre; tek doğum için ilk çocuk 300 lira, ikinci çocuk 400 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar ise 600 lira ödüyor.

Yeni doğan bebek icin hangi kurumlara gidilir?​

İlde ikamet eden çalışmayan anneler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıi2na ya da Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler. İlçede yaşayan anneler ise ikamet ettiği yerin kaymakamlıklarına başvuruda bulunabilirler.

Hoşgeldin bebek paketinde neler var?​

Hoşgeldin bebek paketinde neler var?
Şampuanı, zıbını, battaniyesi, yatağı, beşiği, ateş ölçeri, tırnak makası, yeleği, pişik kreminden pudrasına kadar bir çocuğa gerekebilecek her şeyi düşündük ve pakete yerleştireceğiz.” Destek paketinin içinde bir çocuğun ilk 36 ay içerisinde anne ve babasıyla birlikte okuyabileceği 6 adetlik kitap seti de bulunuyor.

Belediyeden doğum paketi almak için yapılması gerekenleri detaylı bir şekilde açıklamak isterim:

1. **Başvuru Süreci**: Belediyeden doğum paketi almak isteyen kişilerin belediyeye başvurarak sosyal yardım başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Başvuruda bulunurken, formda bulunan 'Yeni Doğan Bebek Paketi' seçeneğini işaretlemeyi unutmamalısınız.

2. **Belediye Ziyareti**: Bazı belediyeler, hastanelerin kadın doğum bölümlerini ziyaret ederek ailelere paketleri hediye ederken, diğer belediyeler ise nüfus müdürlüğünden ailenin adresine ulaşıp kişileri evlerinde ziyaret ederek yardımda bulunmaktadır.

3. **Bebek Yardımları**: Doğum yapan ve çalışan kadınlara yönelik yapılan bebek yardımları arasında doğum yardımı, emzirme ve süt yardımı, yarım gün çalışma desteği ve kreş yardımı gibi destekler bulunmaktadır. Bu yardımlar, annenin brüt maaşı ve çocuk sayısına göre değişiklik gösterebilir.

4. **E-Devlet Üzerinden Başvuru**: Mama ve bez yardımı gibi yardımlar için belediyelerin e-devlet sayfaları üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Bahsi geçen linki ziyaret ederek yardım türünü seçerek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

5. **Doğum Yardımları**: Yeni doğan bebeğe devlet tarafından yapılan yardımlar çocuk sayısına göre değişmektedir. Örneğin, tek doğum için ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise 600 TL gibi miktarlar ödenebilmektedir.

6. **Başvuru Yerleri**: İlde ikamet eden çalışmayan anneler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na veya Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine, ilçede yaşayan anneler ise kaymakamlıklara başvuruda bulunabilirler.

7. **Hoşgeldin Bebek Paketi**: Hoşgeldin Bebek Paketi genellikle bebeklerin ve ailelerin ihtiyaçlarını karşılayacak eşyaları içermektedir. Şampuan, zıbın, battaniye, yatak, beşik, ateş ölçer, tırnak makası, yelek, pişik kremi gibi ürünlerin yanı sıra bir çocuğun ilk 36 ay içinde okuyabileceği kitap seti de bu paketlerde yer almaktadır.

Geri