Belediyede duz memur ne is yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Belediyede düz memur ne iş yapar?​

Düz memurlar, atandıkları kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi bir mesleki görev icra etmezler. Bu kişiler kurumun yazı ve evrak işlerinden sorumludurlar ve masa başı bir iş yapmaktadırlar. Hangi eğitim seviyesinden ve meslek grubundan olursa olsun, bu kişiler kendi mesleklerine dair bir görev yapmamaktadırlar.

Belediyelerde Sözleşmeli Personel kimler olabilir?​

5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesine göre mühendis, mimar, şehir plancısı, tabip, veteriner, tekniker, teknisyen, avukat, programcı vb. uzman ve teknik personelin yıllık sözleşme imzalamak suretiyle ve sınav şartına bağlı olmaksızın istihdam edilmesi öngörülmüştür.
Belediyede ne gibi işler var?
Belediye öncelikle imar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı; çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık; zabıta, itfaiye, acil yardım, kurtarma ve ambulans; şehir içi trafik; defin ve mezarlıklar; ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar; konut; kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor; sosyal …

Belediyeye CV bırakılır mı?​

Belediyelerde işçi olarak başvuru yapabilmek için ilgili belediyenin insan kaynakları bölümüne CV nizi bırakmanız yeterlidir. Belediyede işe girmek kolay bir şey değildir. Çünkü bir kamu kurumu olan belediyelerde işçi ve personel alımları da yasalara ve belediye meclislerince alınan kararlara bağlı olarak yapılır.

Hangi bölüm mezunları belediyede sözleşmeli personel olabilir?​

İlgili kanun maddesi gereğince bir çok alanda ön lisans/lisans mezunları teknik personel statüsünde görülmekte (ev ekonomisi, iş sağlığı, sosyoloji, psikoloji vb) ve belediyelerde sözleşmeli olarak istihdam edilebilmektedir.
Belediyede sözleşmeli personel ne kadar maaş alıyor?
5393 sayılı kanun çerçevesinde çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personelin unvan bazında ücret tavanları 3 bin 848,51 lira ile 7 bin 331,04 lira arasında, kısmi zamanlı sözleşmeli personel net ücret tavanı 2 bin 378,97 lira ile 2 bin 573,61 lira arasında, 657 sayılı kanuna göre net aylık ücret tutarı da 5 bin 864.
İllerde Bayındırlık Müdürlüklerinde görev yapan mimarlar ise belediye sınırları dışında ki parsellere yapılacak yapılara aynen belediye gibi mimari denetim yapar, ruhsat verir, inşaatı denetleyerek kullanma izni verirler…

Geri