AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Belediye yapi denetim ne is yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Belediye yapı denetim ne iş yapar?​

Belediyelerde yeni yapılarla ilgili olarak; yapı ruhsatı düzenlenmesi, İnşaat faaliyetlerinin denetlenmesi, yapı denetim kuruluşları hizmet bedeli ödeme işlemleri, yapı denetim kuruluşu talepleri, yapı kullanma izin belgesi iş ve işlemleri, iş bitirme belgesi işlemleri, iş deneyim belgesi işlemleri gibi iş ve işlemler …

Yapılan binaları kim denetler?​

İşte yanıtı.. Yapı denetimini kim yapar? İnşaat çalışmaları tamamlanan yapının denetleme işleri, yapı deneyim kurumları tarafından yapılıyor. Bakanlıktan aldığı izin belgesi ile münhasıran yapı denetimi görevini yapan, ortaklarının tamamı mimar ve mühendislerden oluşan tüzel kişi olarak karşımıza çıkıyor.
Belediye yol yapar mı?
1- Kentin altyapısı ile ilgilenmektedir. Bunun içerisine su dağıtımı, şebeke dağıtımı, kanalizasyon, şehiriçi yollar, doğalgaz dağıtımı vs. gibi işler belediyeye aittir. 2- Çöp toplama, yolların temizlenmes, itfaiye hizmetler, zabıta hizmetleri, cadde ve sokak temizliği ve halk sağlığını koruma gibi görevler.
Yapı denetim firmasını kim denetler?
Yapı Denetim Şirketi Yapı Sahibi adına Müteahhidi denetler. 4708 Sayılı Yapı Denetim Hakkındaki Kanun kapsamında meslek hayatında en az 12 yıl fiilen çalışan ve bunu resmi olarak belgeleyen Mimar ve Mühendisler Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı Denetim Komisyonuna başvurur.

Yapım işleri kontrol teşkilatı kimlerden oluşur?​

Madde 3 – Kontrol örgütü : İşveren makam veya vekili ile kontrol amiri, işin büyüklük ve önemine göre yeterli sayıda kontrol şefleri, kontrol mühendisleri, kontrol yardımcıları ve sürveyanlar ile diğer yardımcı elemanlardan oluşabilir. (Bu unvanlar yetkili makamın onayı ile verilen görevleri belirler.

Kaç metrekare inşaat yapı denetime girer?​

Yapı Denetim Kapsamına Giren Yapılar -Köy yerleşik alanlarında bodrum katı hariç 500 m2’yi aşan yapılarda Yapı Denetim uygulaması zorunludur.
Yapı denetim firmasını kimler kurabilir?
Yapı denetim kuruluşuna ortak olabilmek için mimarlık, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği veya elektrik mühendisliği diplomasına sahip olmak şartı aranır.

Geri