AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bel soguklugu icin hangi ilac kullanilmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
62.315
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bel soğukluğu için hangi ilaç kullanılmalı?​

Tüm antibiyotik tedavilerinde olduğu gibi bel soğukluğu tedavisinde de ağız yoluyla alınan ilaçları belirtilen sürede kullanmak çok önemlidir. Sefalasporin grubu bir antibiyotik olan tek doz seftriakson (iğne tedavisi) ile birlikte yine antibiyotik olan tek doz azitromisin ya da doksisiklin kullanılır.

Gonore tedavisi hangi antibiyotik?​

Araştırmalar, gonore tedavisinde en etkili antibiyotiklerin sefalosporinler olduğunu, 250 mg tek doz seftriaksonun yeterli olduğunu ve daha yüksek dozlar için kanıt olmadığını göstermektedir. Tetrasiklinlere direnç nedeniyle, kombine tedavide azitromisin doksisikline tercih edilir.

Gonore kaç gün sürer?​

Gonore kaç gün sürer?
Neisseria gonorrhoeae (gonokok) adı verilen bakterinin yol açtığı bir enfeksiyondur. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların en sık görülenidir. A.B.D.’de her 30 saniyede bir kadının bel soğukluğuna yakalandığı ileri sürülmektedir. Bu kişiler 3-5 gün süren kuluçka dönemi süresince ileri derecede bulaştırıcı olmaktadırlar.

Gonore tedavi edilmezse ne olur?​

Tedavi edilmeyen gonore, kadınlarda ve erkeklerde çok ciddi sağlık problemlerine yol açabilmektedir. Kadınlarda genellikle pelvik inflamatuar hastalığa (PID) yol açmaktadır. PID; tüplere zarar veren, infertiliteye (kısırlık) veya dış gebeliğe neden olan bir hastalıktır.

Gonore tamamen geçer mi?​

Bel soğukluğu belirtileri zamanla geçse de gonore, kendiliğinden iyileşebilen bir hastalık değildir. Bel soğukluğu tedavi edilmediğinde pek çok farklı sağlık sorununa yol açar. Bunların başında da bel soğukluğuna bağlı olarak gelişen kısırlık gelir.

Gonore kesin bulaşır mı?​

Gonore kesin bulaşır mı?
Gonore; penis, vajina, ağız ve anüs temasıyla bulaşabilmektedir. Hastalığın anal veya oral yolla da bulaşabilmesi nedeniyle homoseksüel ilişkilerde de taşınması söz konusudur. Gonore hastaları partnerleri ile birlikte tedavi edilmezse hastalık tekrar bulaşabilmektedir.

Gonore tehlikeli mi?​

Gonore, tedavi edilmediği takdirde kadın ve erkekte ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Kadınlarda pelvik inflamatur hastalık (PID) oluşabilir ve bu nedenle tüplerde yapışıklık ve tıkanıklık, kısırlık, uzun dönemli kasık ve karın ağrılarına neden olabilir.

Bel soğukluğu kendiliğinden kaç günde geçer?​

Bel soğukluğu kaç günde geçer? Bakteriyel nedenlere bağlı sıklıkla ise 1-7 gün içerisinde düzelir. Daha dirençli ya da çoklu bakteri bulaşması nedeniyle ortaya çıkmış ise tedavi süresi 4 haftayı bulabilir. Kronik prostatit durumunda tedavi daha uzun sürer.

Bel soğukluğu doğal yolla nasıl geçer?​

Bel soğukluğu doğal yolla nasıl geçer?
Bel soğukluğu bitkisel tedavisi
- Keten tohumu kaynatılır ve suyu süzülerek her gün 1 su bardağı içilir.
- Meyan kökü kaynatılır ve suyu süzülerek her gün 1 su bardağı içilir.
- Bir su bardağı kaynatılmış suya 4 gram hasır otu kökü atılarak 10 dakika demlenir ve her gün 1 su bardağı içilir.

Bel soğukluğu tedavisi ne kadar suruyor?​

Gonore kimden bulaşır?​

Nasıl Bulaşır? Gonore; penis, vajina, ağız ve anüs temasıyla bulaşabilmektedir. Hastalığın anal veya oral yolla da bulaşabilmesi nedeniyle homoseksüel ilişkilerde de taşınması söz konusudur. Gonore hastaları partnerleri ile birlikte tedavi edilmezse hastalık tekrar bulaşabilmektedir.

Gonore ilerlerse ne olur?​

Gonore ilerlerse ne olur?
 
Bel soğukluğu, gonore veya diğer adıyla bel soğukluğu, Neisseria gonorrhoeae bakterisinin neden olduğu cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur. Hastalığın ciddi sonuçları olabileceğinden doğru tedavi yöntemleri ve ilaçlarının kullanılması önemlidir.

Gonore tedavisinde genellikle sefalosporinler gibi antibiyotikler kullanılır. Örneğin, 250 mg tek doz seftriaksonun yeterli olabileceği belirtilmektedir. Araştırmalar, azitromisin veya doksisiklin gibi diğer antibiyotiklerin de kombine tedavide etkili olabileceğini göstermektedir.

Tedavi edilmeyen gonore ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Kadınlarda genellikle pelvik inflamatuar hastalığa (PID) neden olabilir. PID tüpleri zarar verebilir ve infertiliteye veya dış gebeliğe yol açabilir. Bu nedenle, bel soğukluğunun zamanında ve doğru şekilde tedavi edilmesi önemlidir.

Bel soğukluğu kendiliğinden geçmeyen bir hastalıktır. Belirtiler zamanla azalabilir, ancak tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Doğal tedavi yöntemleri denense de, etkili bir tedavi için mutlaka sağlık profesyoneline başvurulmalıdır.

Son olarak, gonore cinsel yolla bulaşabilen bir enfeksiyondur ve anal veya oral ilişkiler yoluyla da bulaşabilir. Tedavi edilmeyen hastaların hastalığı tekrar bulaştırma riski bulunmaktadır. Bu nedenle, hastaların ve partnerlerinin tedavi edilmesi önemlidir.
 
Geri
Üst