Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Beklenen kredi zararlari nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.337
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Beklenen kredi zararları nedir?​

Beklenen kredi zararı, ağırlıklandırılmış bir olasılık tahmindir. Kredi zararı yapılması gereken sözleşmeye dayalı zamandaki nakit akışları ve yapılması beklenen nakit akışlarının, orijinal etkin faiz oranıyla iskonto edilmiş tutarları arasındaki farktır.

TFRS 9 Ne?​

TFRS 9 Ne?
TFRS 9, 12 aylık beklenen kredi zararlarına eşit tutarı, “ömür boyu beklenen kredi zararlarının, raporlama tarihinden sonraki 12 ay içinde finansal araca ilişkin gerçekleşmesi mümkün temerrüt hallerinden kaynaklanan beklenen kredi zararlarını temsil eden kısmı” olarak tanımlamaktadır1.

Kredi kartı maaşın kaç katı 2021?​

Maaş beyan edilen durumlarda aylık ve yıllık gelir ortalamanız esas alınacak ve buna göre ilk defa kredi kartı başvurusunda bulunanlar için ilk yıl için maaşın iki katı olacak. Daha sonraki yıllarda ise en fazla maaşın dört katına kadar artırılabilecek.

Kredi kartı limiti nedir KYK?​

Kredi kartı limiti nedir KYK?
HARÇLIK AVANS NEDİR? Harçlık Avans, KYK’dan burs/öğrenim kredisi alan üniversite öğrencilerinin Bankkart Genç’lerine tanımlanan, hesabında para bulunmasa bile aylık 375 TL’ye kadar sadece alışverişlerde kullanabileceği faizsiz/masrafsız bir alışveriş limitidir.
TFRS standartları nedir?​
TMS(#IAS) veya TFRS(#IFRS) adıyla gördüğümüz standartlar, uluslararası finansal raporlamaya esas standartlar setinin bütününü oluşturmakta ve aynı amaca hizmet etmektedirler. Böylece yatırımcıların, kreditörlerin, paydaşların ve diğer bilgi kullanıcılarının finansal okur-yazarlığı globalleşecektir.

TFRS 1.6 Nedir?​

TFRS 1.6 Nedir?
TFRS 16 standardı, kiracıların sahip oldukları tüm kiralama sözleşmelerini bilançolarında kullanım hakkı varlıkları olarak, kiralama borçlarını ise bilançolarına kullanım hakkı modeline göre yükümlülük olarak eklemelerinin yolunu açıyor. Standart değişikliğinin etkisi sadece bilançoyla sınırlı değil.

TFRS 9 Finansal Araçlar nedir?​

TFRS 9 Finansal araçlar, finansal varlık ve yükümlülüklerin nasıl sınıflandırılacağına, ölçüleceğine, bilanço dışına alınacağına ve riskten korunma muhasebesine rehberlik eder ve TMS 39’un yerini alır. Bu standardın en temel özelliği bir finansal varlık sınıflanırken şirketin ‘yönetim modeli’ne vurgu yapmasıdır.

TFRS ne demek?​

TFRS ne demek?
TFRS, UFRS’nin Türkçe çevirisidir. Bu yeni yasa ile, rlama ve muhasebe alanında tekdüzen ve ortak bir rarak finansal tabloların uluslararası pazarda kabul ürk şirketlerin dış pazarda rekabet avantajı kazanması adır.
 
Beklenen kredi zararları, finansal bir kredi veya varlık için ağırlıklı bir olasılık tahmini olarak tanımlanır. Bu kavram, söz konusu kredinin veya varlığın gelecekteki nakit akışları ile o anki değerleri arasındaki farkı gösterir. Genellikle kredi riskinin ölçülmesinde ve finansal durumun değerlendirilmesinde kullanılan önemli bir araçtır.

TFRS 9 (Türkiye Finansal Raporlama Standartları 9), finansal araçlara ilişkin standartları belirleyen bir muhasebe standartıdır. Standart, özellikle kredi zararlarının tahmin edilmesi ve finansal varlıkların sınıflandırılması, ölçülmesi, değer düşüklüğüne ilişkin muhasebeleştirme ve riskten korunma muhasebesi gibi konularda rehberlik sağlar.

TFRS 1.6 ise TFRS 16 standardını ifade eder. Bu standard, kiracıların kiralama sözleşmelerini bilançolarında nasıl muhasebeleştireceklerini belirler. Kiracılar, artık kiralanan varlıkları bilançolarında aktif olarak gösterecekler ve kiralanmış varlıklarla ilgili borçları ise yükümlülük olarak kaydedeceklerdir.

TFRS kısaltması, Türkiye Finansal Raporlama Standartları'nı ifade eder. Bu standartlar, uluslararası finansal raporlama standartlarına paralel olarak Türkiye'de finansal raporlama ve muhasebe uygulamalarını düzenleyen standartlardır. TFRS'nin amacı, şirketler arasında finansal tabloların karşılaştırılabilirliğini artırmak ve finansal bilgi kullanıcılarına daha doğru ve güvenilir bilgi sunmaktır.
 
Geri
Üst