Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Beklemeli ogrenci ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Beklemeli öğrenci ne demek?​

Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler beklemeli öğrenci olarak adlandırılır; bekleme süresi azami eğitim-öğretim süresine dahil edilir. Öğrenci, beklemeli statüde kaldığı sürece öğrencilik haklarından yararlanamaz.

Orta okul birincisi nasıl belirlenir?​

Orta okul birincisi nasıl belirlenir?
Mezuniyet puanlarının eşit olması hâlinde son sınıf yılsonu başarı puanı yüksek olan öğrenci okul birincisi seçilir. Eşitlik bozulmadığı takdirde, bir alt sınıftan başlanarak geriye doğru eşitlik bozuluncaya kadar öğrencilerin yılsonu başarı puanları incelenerek okul birincisi tespit edilir.

Okul birincileri e okula ne zaman işlenir?​

Okul birincileri e okula ne zaman işlenir?
2020-2021 öğretim yılı ortaöğretim kurumları okul birincisi bilgileri ise MEB e-Okul sisteminden 8 Temmuz 2021 tarihinde elektronik ortamda alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılacaktır.

Bir sınıfta en az kaç öğrenci olmalıdır?​

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki eğitim kurumlarında sınıf mevcudu en az 30 kişi, en fazla 40 kişi olabilecektir. Eğer sınıf mevcudu 30’dan azsa bu durum e-okul sistemine işlenir ve diğer okullardan nakil kabul edilir. Eğer mevcut 40’ı geçiyorsa bu durumda da şube sayısı arttırılacaktır.

Lisans beklemeli öğrenci ne demek?​

Lisans beklemeli öğrenci ne demek?
Bu bir yılın sonunda başarılı olan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite’deki programlarında derse başlarlar; başarılı olamayanlar ise beklemeli öğrenci konumuna geçer ve derslere devam edemezler.

Üniversite kayıt yenileme yapılmazsa ne olur?​

Üniversite kayıt yenileme yapılmazsa ne olur?
KAYIT YENİLEME İŞLEMİ 1. Süresi içinde kayıt yenileme işlemi yapılmazsa ne olur? Öğrenciler, her yarıyıl başında Senato’nun belirleyeceği süreler içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır.

Okul birincisi olduğumuzu nasıl anlarız?​

Ortaöğretim kurumlarının 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı okul birincisi bilgisi, 2021-YKS yerleştirme işlemlerinde kullanılmak üzere MEB e-okul sisteminden 08 Temmuz 2021 tarihinde elektronik ortamda alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılmıştır.

Okul birinciliği kaç puan getirir 2021?​

Okul birinciliği kaç puan getirir 2021?
OBP sisteminde okul birincisine direkt 60 puan gelmez. Okul birincisi de olsa diploma puanı diğerleri gibi önce 5 ile çarpılarak, daha sonra çıkan sayı da 0.12 katsayısı ile çarpılarak puana dönüştürülmektedir.

Okul birincisi ne zaman işlenir?​

Okul birincisi ne zaman işlenir?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı Ortaöğretim kurumlarının 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı okul birincisi bilgisi, 2021-YKS yerleştirme işlemlerinde kullanılmak üzere MEB e-okul sisteminden 08 Temmuz 2021 tarihinde elektronik ortamda alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılmıştır.

Okul birinciliği nasıl onaylanır?​

Sınıfta kalan bir öğrenci ne yapmalı?​

Sınıfta kalan bir öğrenci ne yapmalı?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre liselerde devamsızlıktan kalan öğrencilerin okul dışında kalmaları gerekmeyecek. Sınıfta kalan öğrenciler, kayıt dönemini/yıl sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş yapabilecek.

Sınıf birleştirme nasıl yapılır?​

Sınıf birleştirme nasıl yapılır?
Okul bütünlüğünde öğretmen, öğrenci ve sınıf varsa ara sınıflar pedagojik açıdan kapatılamazlar veya birleştirilemezler. Ara sınıflarda sınıf birleştirme veya kapatma işlemi sadece mücbir sebeplere dayanılarak yapılabilir.

1 sınıfta kaç öğrenci var?​

İlkokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı alt sınırı 10 öğrencidir. Ortaokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı alt sınırı 20 öğrencidir. İlkokul ve Ortaokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı üst sınırı ise 30 öğrencidir.
 
Beklemeli öğrenci olma durumu, kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler için geçerlidir. Bu öğrenciler bekleme süresi boyunca maksimum eğitim-öğretim süresine dahil edilirler ve bu süre zarfında öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

Ortaokul birincisi belirlenmesi ise mezuniyet puanlarının eşit olması durumunda son sınıf yılsonu başarı puanı yüksek olan öğrencinin okul birincisi seçilmesiyle gerçekleşir. Eşitlik devam ederse, bir alt sınıftan başlayarak geriye doğru başarı puanları incelenerek okul birincisi belirlenir.

Okul birincilerinin e-Okul sistemine işlenme zamanı 2020-2021 öğretim yılı ortaöğretim kurumları için 8 Temmuz 2021 tarihinde yapılacaktır. Bu bilgiler elektronik ortamda alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılacaktır.

Sınıf mevcudu ile ilgili olarak okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki eğitim kurumlarında sınıf mevcudu minimum 30 kişi, maksimum 40 kişi olabilir. Eğer sınıftaki öğrenci sayısı 30'dan az ise e-okul sistemine işlenir ve diğer okullardan nakil kabul edilir. Eğer mevcut 40'ı aşarsa, şube sayısı arttırılır.

Lisans düzeyinde beklemeli öğrenci, bir yılın sonunda başarılı olan öğrencilerin takip eden akademik yılda Üniversite'deki programlarına devam etmelerini sağlar; başarılı olamayanlar ise beklemeli öğrenci statüsüne geçer ve derslere devam edemezler.

Okul birincisi olduğunuzu öğrenmek için ortaöğretim kurumlarının 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ait okul birincisi bilgileri, MEB e-okul sisteminden 08 Temmuz 2021 tarihinde elektronik ortamda alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılmıştır.

Okul birinciliği puanı 2021'de, OBP sisteminde okul birincisine direkt olarak 60 puan verilmez. Okul birincisi olan öğrencinin diploma puanı diğer öğrencilerinki gibi önce 5 ile çarpılır ve çıkan sayının 0.12 katsayısı ile çarpılarak puana dönüştürülür.

Okul birincisi belgeleri e-Okul sisteminden 8 Temmuz 2021 tarihinde alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılmaktadır.

Sınıf birleştirme işlemi, okul öğretmeni, öğrenci ve sınıf bütünlüğü gözetilerek yapılır. Ara sınıflar pedagojik açıdan kapatılamaz veya birleştirilemez; bu tür işlemler ancak zorunlu durumlar göz önünde bulundurularak gerçekleştirilebilir.

İlkokullarda bir sınıftaki öğrenci sayısının minimum sınırı 10, ortaokullarda ise 20'dir. İlkokul ve ortaokullarda bir sınıftaki öğrenci sayısının maksimum sınırı ise 30'dur.
 
Geri
Üst