AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bekir Coşkun - Bekir Çoskun Kimdir - Bekir Coşkun Hayatı Hakkında

SoruCevap

Yeni Üye
Bekir Coşkun
Vikipedi, özgür ansiklopedi

1945 yılında Şanlıurfa'da, memur bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Anneannesi Ümmühan adında Gümüşhaneli bir Osmanlı Ermenisi'dir. Ankara’da Yüksek Gazetecilik Okulu’ndan mezun olduktan sonra 1974’te foto muhabiri olarak işe başladı. Daha sonra polis muhabirliği, parlamento muhabirliği yaptı. 1978’de Günaydın Gazetesi'ne geçti. Köşesinin adı Dokuzuncu Köy’dü. 1987’de Sabah Gazetesi'nde Onuncu Köy başlıklı köşesini yazmaya başladı. Köşe yazılarını halen Hürriyet Gazetesi'nde aynı isimle devam ettirmektedir. Şu ana kadar yayımlanmış 4 adet kitabı bulunmaktadır: "Dövlet", "Avukatımı İstiyorum", "Pako'ya Mektuplar" ve "Ben Pako".

Köpeği Pako’nun adıyla kaleme aldığı yazılar yayımlanmış ve büyük ilgi görmüştür. TRT’de yayımlanan "Pako’ya Mektuplar" adlı dizi başta BBC olmak üzere altı AB ülkesi televizyonu tarafından satın alınmıştır. Hayvansever kişiliğiyle de bilinen yazar, keman çalabilmektedir, bir doğa ve deniz tutkunudur. Yaz ayları Ayvalık'ın Cunda Adası'nda ikamet etmektedir.
3 Mayıs 2007 tarihindeki "Göbeğini Kaşıyan Adam" yazısından ötürü pek çok yazar tarafından demokrasi karşıtı olmakla eleştirilmiştir. 15 Ağustos 2007'de Emin Çölaşan'ın yazılarına son verilmesi üzerine Hürriyet'ten istifa ettiği iddia edilmiştir, fakat 16 Ağustos 2007 tarihli yazısında istifa etmeyeceği mesajını vermiştir.
Vatandaşlıktan Çık Polemiği
Yazar Bekir Coşkun, başlığı "O benim 'cumhurbaşkanım' olmayacak..." olan köşe yazısında, Abdullah Gül'ün şeriat yanlısı biri olduğunu ve bunun geçmişte sarfettiği sözler ile sabit olduğu yönünde görüş bildirmiştir. Bu yazı üzerine Başbakan Erdoğan "İstemeyen vatandaşlıktan çıkar!" demek suretiyle, büyük eleştiri toplayan bir açıklama yapmıştır.
Coşkun, 2 Ağustos 2007 tarihinde Başbakan Erdoğan'a "Gidecek yerim yok..." yazısı ile cevap vermiş, ayrıca basına verdiği demeçler ile de "Nereye gideyim? Deve versin Arabistan'a gideyim" diyen hicivli açıklamalarda bulunmuştur.

Geri