AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bekci kelimesinin koku nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bekçi kelimesinin kökü nedir?​

Eski Türkçe bek “pek, katı, muhkem, kavi” sözcüğünden +çI sonekiyle türetilmiştir.

Bekçi yapım eki almış mıdır?​

bekçi – Nişanyan Sözlük. Eski Türkçe bek “pek, sağlam, muhkem” sözcüğünden Türkiye Türkçesi +çI ekiyle türetilmiştir.
Beklemenin kökü bek mi?
3. Kökü bek olsa kelime bekiyordu olur, ben oyumu bekle- den yana kullanıyorum. Bekmek diye bir fiil duymadım, isim olarak bek de yine beklenilen yer şeklinde tanımlanıyor. 5.
Bekçi Türemiş bir kelime midir?
Bek + çi, bek + le- gibi sözcüklerimizde yaşar. Bekçi, bekle- sözcükleri bu nedenle yapısına göre türemiş sözcüklerdir.

Bekçinin diğer adı nedir?​

Çarşı ve mahalle bekçisi, Türkiye’de genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olmakla görevli silahlı genel kolluk görevlisidir.

Bekçi kelimesi basit mi türemiş mi?​

Bekçi kelimesinin kökü isim mi?
Bekçi kelimesi Türkçe mi? Eski Türkçe bek “pek, katı, muhkem, kavi” sözcüğünden +çI sonekiyle türetilmiştir.
Beklemek kökü nedir TDK?
eski türkçe bekle- “tahkim etmek, korumak” fiilinden evrilmiştir. eski türkçe fiil eski türkçe bek “sağlam, pek, berk” sözcüğünden eski türkçe +la- ekiyle türetilmiştir.

Bekçi basit mi?​

Bek < pek dönüşümü buradandır. Bek + çi, bek + le- gibi sözcüklerimizde yaşar. Bekçi, bekle- sözcükleri bu nedenle yapısına göre türemiş sözcüklerdir.

EGM bekçi ne demek?​

Çarşı ve mahalle bekçisi, Türkiye’de genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olmakla görevli silahlı genel kolluk görevlisidir. Emniyet ve Jandarma teşkilatlarında görev yapar.
Bekçilere ne denmeli?
Kendilerine ‘Mahalle Muhafızı’ Denilmesini İsteyen Bekçilere Gelen Birbirinden Fantastik İsim Önerileri. Favorilerinize Ekleyin. Bugün bazı haber sitelerinde çıkan bir habere göre, bekçiler kendilerine ‘bekçi’ denmesini istemiyormuş. Onun yerine ‘mahalle muhafızı’ veya ‘polis yardımcısı’ gibi unvanlar istiyorlarmış.
Bekçi türemiş kelime mi?

Bekci ne demek TDK?​

a. Bir şeyi veya bir yeri bekleyip korumakla görevli kimse: “Han bekçisi, saçağın altındaki döşeğinde hâlâ uyumaktaydı.” -İ.

Geri