AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bekci gunde kac saat calisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bekçi günde kaç saat çalışır?​

Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin büyük çoğunluğu 12 saat civarında ve gece çalışmaktadır. İstanbul: 19:00-07:00 saatleri arasında 12/36 çalışma sistemi uygulanır.

Bekçi nasil olunur 2022?​

Kamu haklarından mahrum olmayan, Herhangi bir siyasi parti üyeliği bulunmayan, Gerekli evraklar ile başvurusunu yapan, Başvuru onayını alarak mülakatlardan ve ardından yapılan sınavdan geçen kişiler 2022 yılında bekçi olurlar.
Bekçi yıllık izni kaç gün?​
MADDE 14. — Çarşı ve mahalle bekçileri adayları ile 15 yıla kadar hizmeti olan bekçile rin 20, 15 yıldan fazla hizmeti olanların 30 gün yıllık izin hakkı vardır. Bu izin tayinlerindeki usule göre verilir.

Bekçi eğitimi kaç ay 2022?​

Bekçi eğitimi kaç ay 2022?
Bekçi adayları, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 2 aylık yatılı olmayan bir eğitime tabi tutulacaklar. Yatılı olmayan bu 2 aylık eğitimde adaylar, sabah saat 09.00 – akşam saat 18.00 arasında, haftanın altı (6) günü eğitim görürler.

Bekçi gündüz çalışıyor mu?​

Bekçi gündüz çalışıyor mu?
Madde 3- Vali veya kaymakamlar; a) Güvenlik veya kamu düzenini sarsacak olaylar sırasında ve eldeki genel zabıtanın yeterli olmadığı hallerde, b) Zelzele, yangın, su baskını gibi genel hayata müessir olaylar vukuunda, Bekçi teşkilatı mensuplarını gündüz de çalıştırabilirler.

Bekçiler kaç saat çalışıyor 2021?​

“Gece Kartalları” ismi takılan bekçilerin 2021 yılı güncel çalışma saatleri de belli oldu. Görevlerine ilk etapta mahallelerde polisle birlikte devriye gezerek başlayan bekçilerin günde 12 saat esaslı çalışacakları açıklandı. Bekçilerin çalışma saatleri 19:00’dan sabah 07:00’a kadar olacak.

2022 yılında bekçi alımı olacak mı?​

26 Nisan 2022. 81 ilimize (3.250) erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır. Adaylar, 28 Nisan – 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir. Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir.
2022 bekçilik başvuruları ne zaman?​
Polis Akademisi Başkanlığı tarafından alınan bekçilik başvuruları 28 Nisan 2022 – 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bekçiler polis olabilir mi?​

Bekçiler polis olabilir mi?
Bekçilikten polisliğe geçiş yapmak mümkün. 3 yıl bekçilik görevini yürütenler daha sonra polis olabiliyor.

Bekçi eğitim süresi ne kadar?​

Bekçi eğitim süresi ne kadar?
Toplam 21 saatlik eğitimlerden, 81 ildeki 28 bin 265 çarşı ve mahalle bekçisi faydalanıyor. Eğitimlerin yaklaşık 3 aylık periyotlarla yenileneceği belirtiliyor.

Bekçi hangi sınıfa girer?​

1974 yılında bekçi alımları durdu ve 2008 yılında yardımcı hizmetler sınıfında bulunan Çarşı ve Mahalle Bekçileri Emniyet Hizmetleri sınıfına alınarak göreve devam ettiler.

2021 yılında bekçi alımı olacak mı?​

2021’de 10 bin jandarma bekçi alımı yapılacağının açıklamasının ardından bekleyiş sürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) duyurusuna göre, Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde 10 bin bekçi alımı yapılacak.
Gece bekçisi haftada kaç saat çalışır?​
Çarşı ve Mahalle Bekçileri haftada 40 saat çalışması gerekmektedir. Yukarıdaki ilgili maddeleri okuduğumuzda Emniyet ve asayişin gerektirdiği durumlarda haftada bir gün istirahat verilmek kaydıyla bu süre artırılabilir denmektedir.
 
Merhaba, Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin genellikle 12 saatlik vardiyalar halinde gece çalıştığını biliyoruz. İstanbul'da örneğin, 19:00-07:00 saatleri arasında 12/36 çalışma sistemi uygulanmaktadır. Yani bekçiler 12 saat çalışıp 36 saat dinlenmektedirler.

Bekçi olabilmek için 2022 yılında başvuru yapacak adayların kamu haklarından mahrum olmamaları, herhangi bir siyasi partiye üye olmamaları, gerekli evraklar ile başvuru yapmaları ve mülakatlar ile sınavları geçmeleri gerekmektedir.

Bekçilerin yıllık izin süreleri ise hizmet süresine bağlı olarak değişmektedir. Çarşı ve mahalle bekçileri adayları ile 15 yıla kadar hizmeti olanların 20 gün, 15 yıldan fazla hizmeti olanların ise 30 gün yıllık izin hakkı bulunmaktadır.

Bekçi eğitimi ise Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 2 aylık yatılı olmayan bir eğitim şeklinde verilmektedir. Adaylar sabah 09:00'dan akşam 18:00'a kadar haftanın 6 günü eğitim görmektedirler.

Bekçiler genellikle gece saatlerinde çalışsalar da vali veya kaymakamların kararıyla güvenlik veya kamu düzenini sarsacak olaylar ya da genel hayata müessir olaylar sırasında gündüz de çalıştırılabilmektedirler.

2021 ve 2022 yıllarında bekçilerin çalışma saatleri genellikle gece olup, 2022 yılında yapılacak bekçi alımlarının detayları da netleşmeye başlamış durumda. Bekçilikten polisliğe geçiş yapmanın mümkün olduğu ve bekçilerin belirli eğitim süreçlerinden geçtikleri de bilinen gerçekler arasında.

Son olarak, bekçiler haftada 40 saat çalışması gerekmektedir, ancak Emniyet ve asayişin gerektirdiği durumlarda haftada bir gün istirahat verilmek kaydıyla bu süre artırılabilmektedir. Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur. Daha fazla sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst