AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Behic Ak ve Sevim Ak kardes mi?

Editör

Yeni Üye

Behiç Ak ve Sevim Ak kardeş mi?​

Kız kardeşim Sevim Ak; biyokimya uzmanı. Heybeliada’da Sanatoryum’da çalıştı ve oradan emekli oldu. Şimdi çocuk kitapları yazıyor. Ağabeyim ise şirketlere mali danışmanlık yapıyor.

Behiç Ak erkek mi?​

Behiç Ak 1956 yılında Samsunda doğmuştur. İlkokulu bittikten sonra İstanbul’a taşındılar. Anne ve babası göçmen olup öğretmenlerdir. Bir abisi, kız kardeşi vardır.

Louis hay kim?​

Louis hay kim?
Hay 1980’li yıllardan itibaren tüm dünyada insanın kendisini ve hayatının her alanını iyileştirme akımının öncülerinden olmuştur. Yazarın kişisel gelişim alanında kaleme aldığı kitapları bir milyondan fazla satış rakamına ulaşmıştır. Louise Hay House isimli bir şirket kurmuştur.

Behiç Ak Kimdir Kısaca Hayatı?​

Behiç Ak (1956, Samsun), Türk karikatürist, yazar ve belgesel film yönetmenidir. Behiç Ak, Yıldız Üniversitesi ve İTÜ’de mimarlık öğrenimi gördü. 1982’den beri karikatür çizmekte olan Behiç Ak, Cumhuriyet Gazetesi’nde “Kim Kime Dum Duma” adlı çizgi bandı çizmektedir.

Sevim Ak Kimdir Kısaca Hayatı?​

1958 Samsun doğumlu olan Sevim Ak, kimya mühendisliği ve biyokimya uzmanlığı eğitimi almıştır. 1985 yılından beri çocuk edebiyatı ile ilgilenen yazarın, 1987 yılında Redhouse yayınları tarafından basılan ilk kitabı Uçurtmam Bulut Şimdi ile Akademi Kitabevi Öykü ödülünü kazanmıştır.

Behiç Ak ben ne zaman doğdum?​

Behiç Ak ben ne zaman doğdum?
Her kitapta farklı bir sorunun cevabını arayan Memo ile bu cevapları pek de umursamayan arkadaşı Tombiş, bu kez doğum günlerinin sadece rakamdan ibaret olmadığını, her tarihin içinde saklı öyküleri keşfediyor. Çocukları farklılıklar üzerine düşündüren “Tombiş Kitaplar”, felsefe okumalarının da kapısını aralıyor.
Behiç Ak ben ne zaman doğdum Özet?​
Küçük bir çocuk olan Memo, yavru bir kuşun dünyaya gelişiyle kendi doğum gününü sorgulamaya başlar. Karşısına çıkan herkese kendisinin ne zaman doğduğunu sorar. Herkes de Memo’nun doğduğu gün yaşanan olay ve durumlardan en önemlisini seçerek cevap verir. Birbirinden oldukça farklı olan bu cevaplar Memo’yu çok şaşırtır.
Louise kimdir?​
Büyük Britanyalı Louise (aslen Louisa ; 18 Aralık 1724 – 19 Aralık 1751), 1746’dan ölümüne kadar Kral V. Frederik”in ilk karısı olarak Danimarka ve Norveç Kraliçesi idi. Büyük Britanya Kralı II. George ve Ansbachlı Caroline’in hayatta kalan en küçük kızıydı.

Behiç Ak ve Sevim Ak kardeş değillerdir. Sevim Ak, biyokimya uzmanı ve çocuk kitapları yazarı iken, Behiç Ak ise şirketlere mali danışmanlık yapmaktadır. Behiç Ak 1956 yılında Samsun'da doğmuştur ve mimarlık öğrenimi görmüştür. Cumhuriyet Gazetesi'nde "Kim Kime Dum Duma" adlı çizgi bandı çizmektedir.

Sevim Ak ise 1958 Samsun doğumlu olup, kimya mühendisliği ve biyokimya uzmanlığı eğitimi almıştır. Çocuk edebiyatı ile ilgilenen Sevim Ak'ın ilk kitabı "Uçurtmam Bulut Şimdi" ile Akademi Kitabevi Öykü ödülünü kazanmıştır.

"Behiç Ak ben ne zaman doğdum?" sorusuyla ilgili bilgi verilen bir kitap tasviri içeren bir metin paylaşılmış. Özet olarak, Memo adındaki küçük bir çocuğun, yavru bir kuşun doğumu ile kendi doğum gününü sorgulamaya başlaması ve farklı cevaplarla karşılaşması anlatılmaktadır.

Louise Hay hakkında verilen bilgi, yanlış anlaşılma olmuş olabilir. Louise Hay, 1980'li yıllardan itibaren kişisel gelişim konularında kitaplar yazan, insanların hayatlarını iyileştirmeye odaklanmış bir yazardır. Louise Hay, hayatını iyileştirme akımının öncülerinden biridir ve bir milyondan fazla kitap satmıştır.

Behiç Ak ve Sevim Ak'ın kendi alanlarında başarılı kariyerlere sahip olduklarını ve farklı hayat yolları seçtiklerini görebiliyoruz.

Geri