AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Behcet hastaligi kalici midir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Behçet hastalığı kalıcı mıdır?​

“Behçet hastalığı öldürür mü?” sorusu hastalar tarafından sık sık gündeme getirilmektedir. Behçet hastalığı genellikle atak ve iyileşme dönemleri şeklinde yıllarca devam eder. Behçet hastalığında organ tutulumları az görülür. Behçet hastalığında en önemli sakatlık göz tutulumu ile oluşan körlüktür.

Behçet hastaları nasıl beslenmeli?​

Mısır, pirinç pilavı, patates, hamurlu yiyecekler, beyaz ekmek ve hamburger gibi yiyecekleri yemeyin. Yemek isterseniz de çok az yiyin. Şeker hastaları bunları yememelidir. Bulgur pilavı, fasulye, nohut, bezelye, makarna gibi ürünleri ölçülü olarak tüketin.
Behçet hastalığına ne iyi gelir?
Genel olarak Behçet hastalığına bağlı ağız yaralarının tedavisi; ilaç ve ilaç dışı önlemler olarak ikiye ayrılabilir. Hafif olgularda, yüzeysel olarak sürülebilecek kremler belli bir rahatlama sağlayabilir. Orta ve ağır olgularda ise kolşisin ve azatioprin ilk sıralarda kullanılacak ilaçlardır.

Behçet hastalığı ne?​

Behçet sendromu olarak da adlandırılan Behçet hastalığı, vücudun farklı yerlerindeki kan damarlarının iltihabına neden olan ve nadir görülen kronik bir hastalıktır. Behçet hastalığı vücudun otoimmun yani bağışıklık sistemindeki bir bozukluk nedeniyle enfeksiyon belirtileri göstermesi şeklinde gelişir.

Behçet hastalığı tamamen geçer mi?​

Hem ağızdaki hem de genital bölgede olan bu yaralar zaman zaman kendiliğinden geçer ve tekrar oluşur. Bu yaralar genellikle hastalığın en başlarında ortaya çıkar. Bu yaralar 1-2 hafta içinde iz bırakmadan iyileşir ve tekrar tekrar çıkabilir.
Behçet hastalığının kesin tedavisi var mı?
Behçet hastalığı tedavi edilebilir bir hastalıktır. Ancak Behçet hastalığına bağlı tekrarlayan üveit atakları tedavi edilmediğinde özellikle arka üveite bağlı kalıcı görme kaybı oluşabilir.
Çocuklarda BS, yüksek riskli popülasyonlarda bile nadirdir. Tanı kriterleri, BS hastalarının yaklaşık %3’unde 16 yasından önce tamamlanmış olur. Hastalığın ortalama başlangıç yaşı 20-35’tır. İki cinsiyet arasında eşit dağılmıştır fakat erkeklerde daha ağır seyreder.
 
Geri
Üst