Behcet ataklari nasil olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Behçet atakları nasıl olur?​

Behçet hastalığı önceden kestirilemeyen ataklar ve iyilik dönemleri ile uzun süreli bir seyir izlemektedir. Hastalığın belirtileri ve şiddeti kişiden kişiye değişebilir. Kimilerinde sadece deri belirtileri ve hafif eklem şikayetleri gözlenirken, kimilerinde göz, damar ve sinir sistemi belirtileri ön planda olabilir.

Nöro Behçet Hastalığı Nedir?​

Behçet hastalığının etkisiyle beyin tutulumunun gerçekleşmesi durumu beyin tutulumu olarak tanımlanmaktadır. Behçet hastalığının beynin yanı sıra sinirler ve omurilikte tutulma yarattığı durumlar ise Nöro-Behçet hastalığı olarak tanımlanmaktadır.
Behçet yarasına ne iyi gelir?
BEHÇET HASTALIĞININ TEDAVİSİ Ağız ve genital ülserler, cilt ve eklem bulgularına kolşisin, steroidler, steroid olmayan anti-inflamatuar ilaçlar ve bazı topikal pomadlar kullanılabilir. Daha ciddi tutulumlarda, siklofosfamid, azatioprin, siklosporin, anti-TNF ilaçlar, yüksek doz steroid gibi tedaviler tercih edilebilir.
Behçet hastalığı nasıl bir şeydir?
Behçet hastalığı benzer bir etkileşim ile en sık olarak kan damarlarını tutma eğilimindedir. Kan damarı tutulumu ile ağız çevresinde yaralar, ciltte döküntü ve diğer çeşitli belirtiler meydana gelir. Belirtilerin ciddiyeti bireyler arasında farklılık gösterir. Behçet kronik seyirli bir hastalıktır.

Behçet Hastalığı Nedir tehlikeli midir?​

Behçet hastalığı, tüm organları ve sistemleri etkileyebilen, damar iltihabının ön planda olduğu kronik ve iltihaplı bir hastalıktır. Genellikle cilt yaralarına neden olan Behçet hastalığında; göz, eklemler, bağırsaklar, toplardamarlar, beyin, omurilik ve sindirim sistemi de etkilenebilir.

Behçet hastalığı nasıl anlaşılır?​

En sık görülen belirtileri ağız ve genital bölgede tekrarlayan yaralar ve deri bulguları, göz ve eklem tutulumudur. Ağızda tekrarlayan yaralar (aft) hastaların hemen hemen hepsinde vardır. Behçet hastalarının %75-90’ında hastalığın ilk bulgusu olarak ortaya çıkmaktadır.
 
Geri
Üst