AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Begonya cicegi nereyi sever?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.622
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Begonya çiçeği nereyi sever?​

Güneş ışığı, ortam sıcaklığı ve nem: Begonya, güneş ışığına doğrudan maruz kalmayı sevmeyen hassas bir bitki.

Begonya hangi ayda çiçek açar?​

Begonya bitkisinin çiçekleri yaz döneminde açar ve pembe, kırmızı, turuncu, sarı beyaz gibi renklere sahiptir. Yaprakları ise yuvarlak, yer yer iri, yer yer küçüktür.

Begonya çiçeği nasıl çoğaltılır?​

Begonya çiçeği nasıl çoğaltılır?
Tohumla çoğaltma: Begonya tohumu ile bitkinizi çoğaltabilirsiniz. Aralık ayında tohumları temin edin ve mineralli toprağın üzerine özenli şekilde dizin. Dizilen tohumların üzerine hafif baskı yaparak toprak altına girmesini sağlayın. Yaklaşık 15 gün sonra tohumlar filizlenmeye başlayacaktır.

Begonya dayanıklı mı?​

– Begonya çiçeği, kış soğuklarına pek dayanıklı değildir. Bu yüzden 18 derecenin altındaki yerlere koymamak önemlidir.

Çilli begonya nerede durmalı?​

ÇİLLİ BEGONYA BAKIMI * Begonya maculata, aydınlık bir konumda ve havadar bir ortamda, güneşe dik açıyla maruz kalmayacağı bir alanda bakımı sağlanmalıdır. Çiçeklenme döneminde günde en az 2-3 saat güneşin çok yakıcı olmadığı saatlerde mutlaka güneşten faydalanmasını sağlayacağınız bir konumda bakılmalıdır.

Begonya çiçeği evde yetişir mi?​

Begonya çiçeği evde yetişir mi?
Hemen her ev koşulunda yetişebilen bu çiçek, nazik olmayan bitkiler gurubunda yer alır. Özellikle sabah güneş alan bir yere konumlandırılması, çiçek için çok önemlidir. Begonya bakımında şunlara dikkat edilmelidir.

Katmerli begonya ne zaman çiçek açar?​

Çiçek Çiçekleri pembe,kırmızı ve beyaz renklidir. Çiçeklenme dönemi yaz ve sonbahar aylarıdır.

Parlak Mustafa çiçek açar mı?​

Parlak Mustafa bitkisi ilkbahar ve sonbahar aylarında nadirde olsa çiçek açabilmektedir. Mavi ya da beyaz çiçekler açar.

Yumru begonya nasıl çoğaltılır?​

Yumru begonya nasıl çoğaltılır?
Kocaman çiçekli ve güzelliğiyle nadir bulunan yumrulu begonyalar genellikle kök sürgünü ayrılmasıyla ve çelikle çoğaltılır. Çiçek budaması sadece bunların yeni köklendirilmiş fidelerinde ilk yılda gerekiyor.

Begonya soğuğa dayanıklı mı?​

Çili begonya, ev süslemek için ideal güzellikte, zahmetsiz ve bazı iç mekan süs bitkilerinin aksine yetiştirilmesi kolay bir çiçektir. -15 C’ye kadar soğuğa dayanıklı bir bitkidir. Ancak aşırı soğuk olan yerlerde, kış aylarında -15 C’nin altındaki sıcaklıklara karşı korunmalıdır.

Begonya çiçeği neden çürür?​

Kök çürümesi problemi ve sulama Rizom gövdeli ev begonyalarında çürümeler yanlış toprak ve yanlış sulama yüzünden ve bir de bitki besinini yanlış usulde vermekten dolayı olur. Sulama tarzı çok önemlidir. Toprakta kaydadeğer bir kuruma olmadıkça bekleyin. Sulama gerektiği zaman bolca su kullanın.
 
Begonya çiçeği, güneş ışığı, ortam sıcaklığı ve neme hassas bir bitkidir. Doğrudan güneş ışığına maruz kalmayı sevmez. Güneş ışığına dik açıyla maruz kalmayacağı bir aydınlık alanda bakımı sağlanmalıdır. Ayrıca kış soğuklarına karşı da hassas olduğundan 18 derecenin altındaki yerlere konulmamalıdır. Begonyalar genellikle yaz ve sonbahar aylarında çiçek açarlar. Renkleri genellikle pembe, kırmızı, turuncu, sarı ve beyaz gibi çeşitlilik gösterir.

Begonya çiçeğini çoğaltmanın bir yolu tohumla çoğaltmadır. Aralık ayında tohumları temin ederek mineral zengin toprağa ekerek çoğaltabilirsiniz. Ayrıca yumrulu begonyalar kök sürgünü ayrılması ve çelikle çoğaltılabilir. Çiçek budaması genellikle yeni köklendirilmiş fidelerde ilk yıl gerekebilir.

Begonya çiçeği evde yetişebilir ancak sabah güneş ışığı alan bir yerde konumlandırılması önemlidir. Sulama konusunda da dikkatli olunmalı, toprakta kayda değer bir kuruma olmadıkça sulamaya dikkat edilmelidir.

Ayrıca, begonya çiçeklerinin çürüme sorunu genellikle kök çürümesi ve yanlış sulama nedeniyle oluşur. Rizom gövdeli begonyalarda çürüme genellikle yanlış toprak ve sulama yönteminden kaynaklanabilir. Toprakta kayda değer bir kuruma olmadıkça beklenmeli ve sulama gerektiği zaman bolca su kullanılmalıdır. Besleme konusunda da dikkatli olmak önemlidir.
 
Geri
Üst