- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 256.279
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Begonvil tohumu nasıl olur?
Begonvil tohumu ortalama 7 ila 10 gün içerisinde çimlenmesi mümkündür. Bu bekleme sırasında toprağı abartılmayacak derecede arada bir nemlendirebilirsiniz. Sonrasında çimlenen tohum, toprağın arasından sıyrılarak; gün yüzüne çıkar. Çimlenen tohumu, güneş ile temasını engelleyerek; fide olmasını beklemeniz gerekir.Begonya çiçeği tohumu ne zaman ekilir?
Park ve bahçeler için çiçek amaçlı begonyalarda en iyi tohum ekme zamanı ocak ayının ikinci yarısıdır. Diğerleri yılın her zamanında tohumdan yetiştirilebilir.
Begonvil ne kadar sürede büyür?
Biraz daha özen ile balkonlarınızı begonvil çiçekleri ile donatabilirsiniz. Begonvil bitkisi azgın ve hızlı büyüyen bir bitki türü değildir, bir kaç yıl (ortalama 4-5yıl) içinde 5 metreye kadar büyüyebilir.
Begonvil güneydoğuda yetişir mi?
Begonvil, genellikle Akdeniz bölgesinde yetişen ve süs amacıyla iç ya da dış mekanda bulundurulan renkleri dikkat çeken çiçek türüdür.Begonvil ekimi ne zaman?
Begonvil fidanın bazı türleri yılın her döneminde dikilebilir. Fakat genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında begonvil fidanı dikimi yapılır. Bu dönem dikilen fidanlar ileride daha verimli ve gösterişli olmaktadırlar.
Begonvil dalından nasıl çoğaltılır?
Dalın üzerine bir pet şişenin ağnızı kesin ve dalın üzerinden geçirip toprağa batırın. Haftada birkaç kere pet şişeyi kaldırıp bitkiyi havalandırmalısınız. Toprak aşırı kurursa köklere inmeyecek şekilde toprağın üzerine su püskürtün. Begonvil dalı 1-2 ay içerisinde köklenecektir.
Sardunya tohumları sonbaharda alınarak hemen ekilip soğuk olmayan bir yerde yetiştirilebildiği gibi tohumlar uygun koşullarda saklanarak ilkbaharda da ekimi yapılabilmektedir. Sardunya bitkisi dalından köklendirilip ilkbaharda toprağa ekimi yapılabilmektedir.
Küçük hanım çiçeği nasıl çoğaltılır?
Begonya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
- Köklerinden ayırarak: Köklerden filizlenen begonyayı dikkatlice ayırın.
- Tohumla çoğaltma: Begonya tohumu ile bitkinizi çoğaltabilirsiniz.
- Dizilen tohumların üzerine hafif baskı yaparak toprak altına girmesini sağlayın.
Begonvil nasıl coşar?
Haftada 2 kez yazın, 1 kez kışın sulamak begonvil çiçeği için yeterlidir. Bundan daha fazlasını vereceksiniz, sulamadan önce toprağının kurumaya yakın olmasına dikkat edin. – Begonvil çiçeği güneşi çok fazla seven bir bitkidir. Ancak begonvilin yapraklarının güneşe gelmediğine dikkat etmelisiniz.
Begonvil hangi havada yetişir?
Begonvil tam bir güneş âşığıdır ve güneşi doğrudan alan bir konumda, açık havada, yüzü güney kürede kuzeye ve kuzey kürede güneye dönükken en iyi şekilde büyüyecektir. Begonvilin serpilip gelişmesi için her gün en az altı saat doğrudan güneş ışığı alması gerekir. Drenajı iyi, zengin toprağa sahip yerleri tercih et.Begonvil donar mı?
Kış soğuklarına dayanıklı bir çiçek değildir. Özellikle kış aylarının sert geçtiği ve don olaylarının yaşandığı şehirlerde bahçede yaşama imkanı oldukça zordur. Bunun yerine saksıya dikilmiş olan begonviller kışın sert geçtiği yerlerde evin içine alınarak korunabilir.
Begonvil saksıdan toprağa ne zaman dikilir?
Begonvil fidanın bazı türleri yılın her döneminde dikilebilir. Fakat genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında begonvil fidanı dikimi yapılır.
Begonvil çiçeği daldan tutar mı?
Renkli çiçekleriyle yaz habercisi begonvil, bodur boylu, tırmanıcı ve saksı gibi türleri olan, çok yıllık süs bitkileridir. Begonvil sıcağı sever ve genellikle sıcak kıyı kesimlerde yetiştirilir. Begonvil daldan 2 yöntemle çoğaltılır. Tepe çelik yöntemi ve Odun çeliği yöntemi ile daldan begonvil çoğaltılabilir.Begonvil ne zaman çoğaltılır?
Begonvil Fidanı Ne Zaman ve Hangi Ayda Dikilir? Begonvil fidanın bazı türleri yılın her döneminde dikilebilir. Fakat genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında begonvil fidanı dikimi yapılır.