AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Begonvil nasil cosar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.025
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Begonvil nasıl coşar?​

Haftada 2 kez yazın, 1 kez kışın sulamak begonvil çiçeği için yeterlidir. Bundan daha fazlasını vereceksiniz, sulamadan önce toprağının kurumaya yakın olmasına dikkat edin. – Begonvil çiçeği güneşi çok fazla seven bir bitkidir. Ancak begonvilin yapraklarının güneşe gelmediğine dikkat etmelisiniz.

Begonvil çiçekleri ne zaman açar?​

Begonvil çiçekleri ne zaman açar?
Latince adı “bougainvilea” olan begonvil, aynı zamanda Rodos sarmaşığı, konsolos çiçeği, ancak yaygın olarak gelin duvağı olarak bilinen bir sarmaşık türü. Güneşi seviyor; duvağa benzeyen çiçekleri koyu pembe, beyaz, kırmızı, mor renklerde, haziran-temmuz aylarından ekim ortalarına kadar açıyor.

Begonvil kışın nasıl bakılır?​

Begonvil kışın nasıl bakılır?
Kış soğuklarına dayanıklı bir çiçek değildir. Özellikle kış aylarının sert geçtiği ve don olaylarının yaşandığı şehirlerde bahçede yaşama imkanı oldukça zordur. Bunun yerine saksıya dikilmiş olan begonviller kışın sert geçtiği yerlerde evin içine alınarak korunabilir. Bahar ayının başlangıcında balkona çıkarılır.

Begonvil nasıl hızlı büyür?​

Toprağı ph 6-7 arasındaki asitli ve nötr topraklar da bitki daha hızlı büyür ve çiceklenme fazlalığı artar. Begonviller çelik yöntemi ile çoğaltılmaktadır. Begonvil bitkileri eski yapraklarını dökerek sürekli kendilerini yenilerler.

Begonvil ne zaman uyanır?​

Begonvil ne zaman uyanır?
Gösterişli, salkımlar şeklinde çiçekleri vardır. Çiçeklerinin rengi genelde pembedir ancak mor, eflatun, sarı ve beyaz renklerde de olabilir. Çiçeklenme dönemi genelde ilkbaharda başlayıp kışı ılık geçen bölgelerde kış sonlarına kadar devam edebilir. Çiçeklenmesi bitse bile dekoratif yapraklarını dökmez.

Begonvil ne zaman açar?​

Begonvil ne zaman açar?
Begonvil Fidanı Ne Zaman ve Hangi Ayda Dikilir? Begonvil fidanın bazı türleri yılın her döneminde dikilebilir. Fakat genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında begonvil fidanı dikimi yapılır.

Begonvilim çiçek açmıyor neden?​

Begonvil neden çiçek açmıyor diye düşünülmeye başlandığında sulama sıklığını azaltmak bu soruna çözüm olacaktır. Balkonda saksı içinde yetiştirilen türleri çok hassas olduğundan özellikle saksısını büyütürken ya da değiştirirken dikkat edilmelidir. Sulama sık yapılırsa kökleri kurur. Sulama sık yapılmamalıdır.

Begonvil Çiçeği nasıl canlandırılır?​

Begonvil Çiçeği nasıl canlandırılır?
Peki kuruyan begonviller nasıl canlandırılır? Kuruyan begonvillerin yeniden canlandırılabilmesi için kapsamlı bir budama işlemi gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Begonvil budaması canlı dallar hariç kuruyan ve ölen tüm begonvil dallarının kesilmesi yöntemi ile gerçekleştirilir.

Begonvil neden sararır?​

Begonvil neden sararır?
Begonvil yapraklarının soğuk havanın etkisiyle sararması mümkündür. Genel olarak -1 dereceye kadar olan soğuklara dayanıklılık gösterebilen begonvil bitkisinin yaprakları, hava koşulları uygun ise yaklaşık 6 ay boyunca yeşil kalabilir. Begonvilin yeterince sulanmaması da yapraklarının sararmasına sebep olabilir.

Begonvil Çiçeği kaç derece soğuğa dayanır?​

Begonviller kış soğuklarına pek dayanmaz. Soğuğa dayanıklılığı -1°C derecedir. Klasik begonya (Büyükada begonyası) biraz daha dayanıklıdır. Yerine alışıp orada güçlendikten sonra -6°C derece soğuklara, ama kuzeyli rüzgarları direkt almaması şartıyla sadece birkaç saatliğine dayanır.

Begonvil Çiçeği Marmarada yetişir mi?​

Begonvil Çiçeği Marmarada yetişir mi?
Ülkemizde Akdeniz ve Ege kıyılarında yetişir. Genellikle sıcak bölgelerde bulunur.
 
Begonvil çiçeği, saksılarda veya bahçelerde yetiştirilebilen göz alıcı ve renkli bir bitkidir. Begonvilin sağlıklı şekilde büyümesi için belirli bakım adımlarının takip edilmesi gerekmektedir. İşte begonvil çiçeğinin nasıl coşacağı hakkında verilen bilgilere ek olarak bazı ipuçları:

1. **Toprak ve Sulama:** Begonviller, hafif asidik veya nötr toprakları tercih eder. Toprağın pH seviyesi 6-7 arasında olmalıdır. Sulama konusunda dikkatlice davranılmalı, toprak kurumaya yakınken sulama yapılmalıdır. Özellikle yaz aylarında düzenli sulama yapılarak bitkinin nem ihtiyacı karşılanmalıdır.

2. **Güneş Işığı:** Begonviller güneşi sever ancak doğrudan güneş ışığından kaçınmalısınız. Özellikle sıcak saatlerde doğrudan güneş ışığına maruz kalan yapraklar yanabilir. Bitkiyi yarı gölge bir alanda veya sabah/akşam güneşini alan bir konumda tutabilirsiniz.

3. **Çoğaltma:** Begonviller genellikle çelik yöntemi ile çoğaltılır. Bu yöntemde sağlıklı bir sürgün alınarak yeni bitkiler elde edilebilir.

4. **Kış Bakımı:** Begonviller kış aylarında soğuğa dayanıklı değildir. Kışın sert geçtiği bölgelerde saksıda yetiştirilen begonvillerin ev içine alınması önerilir. Soğuk havalardan korunarak bahar aylarında tekrar dışarı çıkarılabilir.

5. **Hastalıklar ve Zararlılar:** Begonviller bazen yaprak bitleri, mantar hastalıkları gibi sorunlarla karşılaşabilir. Düzenli olarak bitkinizi kontrol ederek gerekli müdahaleleri yapmalısınız.

Begonvil çiçeklerinin sağlıklı ve canlı büyümesi için bu ipuçlarını göz önünde bulundurabilir ve bitkinizi keyifle yetiştirebilirsiniz. Başka sorularınız varsa da sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst