AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Begonvil cok su ister mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.625
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Begonvil çok su ister mi?​

– Su ihtiyacını mutlaka karşılamalısınız. Haftada 2 kez yazın, 1 kez kışın sulamak begonvil çiçeği için yeterlidir. Bundan daha fazlasını vereceksiniz, sulamadan önce toprağının kurumaya yakın olmasına dikkat edin. – Begonvil çiçeği güneşi çok fazla seven bir bitkidir.

Bodur begonvil ne kadar büyür?​

Bodur begonvil en fazla 1 . 5 metre boylanabilir. Dibi kurudukça sulayınız. Çiçek her sene alt yapraklarını atar.

Begonvilin çiçek açması için ne yapmak lazım?​

Begonvilin çiçek açması için ne yapmak lazım?
Gövdesi ve dalları bol güneş almalıdır. Fazla çiçeklenmesi için dağınık şekilde uzaman kollarının budanması gerekir. İki yılda bir saksının büyütülmesi gerekir. Dış mekan bitkisi olduğundan, iç mekanlarda çiçeklerini döker ve yeniden çiçeklenmez.

Begonvil çiçeği soğuktan nasıl korunur?​

Begonvil çiçeği soğuktan nasıl korunur?
Kış soğuklarına dayanıklı bir çiçek değildir. Özellikle kış aylarının sert geçtiği ve don olaylarının yaşandığı şehirlerde bahçede yaşama imkanı oldukça zordur. Bunun yerine saksıya dikilmiş olan begonviller kışın sert geçtiği yerlerde evin içine alınarak korunabilir. Bahar ayının başlangıcında balkona çıkarılır.

Begonvil hangi gübreyi sever?​

Begonvil Fidanları Genel Gübreleme Bilgisi: Kışın azot ağırlıklı, çiçek döneminde fosfor,potasyum ağırlıklı gübreleme yapabilirsiniz.1-3 yaş arasındaki fidanlarda fidan başına tabandan mikro elementli şelatlı kompoze gübre 50-100 gram, daha büyük yaşlardaki fidanlarda ise 200-300 gram gübre verilebilir.

Bodur begonvil nasıl çoğaltılır?​

Dalın üzerine bir pet şişenin ağnızı kesin ve dalın üzerinden geçirip toprağa batırın. Haftada birkaç kere pet şişeyi kaldırıp bitkiyi havalandırmalısınız. Toprak aşırı kurursa köklere inmeyecek şekilde toprağın üzerine su püskürtün. Begonvil dalı 1-2 ay içerisinde köklenecektir.

Begonvil neden solar?​

Begonvil neden solar?
Begonviller düşük ısıda, düşük sıcaklıkta yapraklarını dökme ve kuruma eğilimi gösterir. Aşırı sulama da gene begonvile zarar verebilir. Dona maruz kalan begonvil büyük zarar görür. Nadiren doğrudan güneş ışığı alan yapraklar güneşten yanabilir.

Begonvil hangi gübre verilir?​

Begonvil hangi gübre verilir?

Begonvil çiçeği soğuğa dayanıklı mı?​

Begonviller kış soğuklarına pek dayanmaz. Soğuğa dayanıklılığı -1°C derecedir. Klasik begonya (Büyükada begonyası) biraz daha dayanıklıdır. Yerine alışıp orada güçlendikten sonra -6°C derece soğuklara, ama kuzeyli rüzgarları direkt almaması şartıyla sadece birkaç saatliğine dayanır.

Begonvil nasıl canlandırılır?​

Kuruyan begonvilinizi iyileştirmek için kapsamlı bir budama yapma gerekir. Canlı olan dallar hariç tüm ölü dallar kesilir. Ve bitki güzelce sulanır. Bu sırada bitki rüzgardan, aşırı soğuktan korunmalıdır.

Begonvil çiçekleri neden dökülür?​

Begonvil çiçekleri neden dökülür?
Begonvilleri; kış mevsiminin donundan korumak için bitki koruyucu örtülerle sarın ve bitkiyi soğuktan koruyun. Begonvilleri bol sularsanız zamanla çiceklerinin azalmasına sebep verirsiniz. Mutlaka toprak kuruluğuna göre yeterli sulama yapınız.
 
Begonvil bitkisinin su ihtiyacı oldukça önemlidir. Yaz aylarında haftada 2 kez sulamak, kış aylarında ise haftada 1 kez sulamak yeterli olacaktır. Ancak toprağın kurumasına dikkat etmek de önemlidir; sulama yapmadan önce toprağın kurumasına yakın olmasına özen gösterilmelidir.

Bodur begonvil bitkisi en fazla 1.5 metre boylanabilir. Dibi kurudukça sulanmalı ve çiçek her sene alt yapraklarını atabilir.

Begonvilin çiçek açması için güneşi çok sevdiği bilinmektedir. Ayrıca fazla çiçeklenmesi için dağınık şekilde uzayan kollarının budanması gerekmektedir. Ayrıca iki yılda bir saksının büyütülmesi ve dış mekanda bulundurulması da önemlidir.

Begonvil soğuk havalardan korunmak için saksıya dikilmiş olan bitkilerin kış aylarında iç mekana alınarak korunabileceği ifade edilmektedir. Bahar aylarının başlangıcında balkona çıkarılabilirler.

Begonvil bitkisi için gübreleme önerileri de sunulmuştur. Kış aylarında azot ağırlıklı gübreler kullanılabilirken çiçeklenme döneminde fosfor ve potasyum ağırlıklı gübreler tercih edilebilir.

Bodur begonvil nasıl çoğaltılır sorusuna ise dalın üzerine bir pet şişe kapağı geçirilerek toprağa batırılması önerilmiştir. Bu işlem sonucunda begonvil dalının 1-2 ay içerisinde kökleneceği belirtilmektedir.

Begonvil bitkisinin solması genellikle düşük sıcaklıklara ve aşırı sulamaya bağlanmaktadır. Dona maruz kalan begonvilin zarar görebileceği ve güneşten fazla etkilenen yaprakların yanabileceği ifade edilmiştir.

Son olarak, begonvilin çiçeklerinin dökülmesini engellemek için kış mevsiminde bitkiyi koruyucu örtülerle sararak soğuktan korumanın önemli olduğu belirtilmiştir. Toprağın kuruluğuna göre yeterli sulama yapılması çiçeklerin verimini artırabilir.
 
Geri
Üst