AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beğendili Mantar Sote

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Beğendili Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
3 büyük uzunluk patlıcan
2 adet kırmızı biber
250 gram kıyma
1 büyük uzunluk soğan
1 paket mantar
2 yemek kaşığı domates sos
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
Tuz, köri, tatlı toz biber
Beşamel sos:
1.5 bardak süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı kaşar rendesi
Tuz

Beğendili Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberi ve patlıcanları fırında ya da ocağın üstünde közleyip minik minik doğrayalım.
Sıvıyağ koyduğumuz tavada kıymayı ve soğanı biraz kavuralım.
Közlenip doğranmış kırmızı biberi ekleyip ve mantarları ekleyip kavurmaya devam edelim.
Salça ve domates sosumuzu ve sarımsağı ezip ekleyelim. Özlesene kadar pişirelim.
Ayrı bir tavada beğendimizi yapalım. ( unu tereyağda kavuralım. Tuzumuzu ek edip sütü ekleyelim. Kıvam alınca kaşar ve patlıcanı ekleyip kaşarlar eriyene kadar karıştıralım. )
Servis tabağımıza beğendiyi koyup üstüne mantar sotemizi koyalım. Servise hazırdır. Afiyet olsun
Beğendili Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst