AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Befas nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Befaş nedir?​

Bireysel Emeklilik Fon Alım Satım Platformu (BEFAS) İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. tarafından işletilen, emeklilik yatırım fonu paylarının alım satımının yapılacağı merkezi elektronik platformudur.

Emeklilik gözetim merkezi nedir ne iş yapar?​

MADDE 8 –(1) Emeklilik gözetim merkezi, şirketlerce gönderilen katılımcı bilgileri ile emeklilik sözleşmesi bilgilerini elektronik ortamda saklar. Birikimler ile yatırım hareketlerinin takibini katılımcı bazında yapar ve katılımcılara ait bireysel emeklilik hesaplarının ve fonların konsolidasyonunu gerçekleştirir.
Sigortada EGM ne demek?
Emeklilik Gözetim Merkezi A.Ş. (kısaca “EGM”), 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca Hazine Müsteşarlığının görev ve yetkilendirmesi çerçevesinde, merkezi İstanbul’da olmak üzere 10 Temmuz 2003 tarihinde kurulmuştur.

Befasta nasıl işlem yapılır?​

BEFAS’TA NASIL İŞLEM YAPABİLİRİM?
- Emeklilik şirketinizin internet sitesi ve/veya mobil uygulaması üzerinden adınıza oluşturulan ve şifre ile girilebilen güvenli sayfaya giriş,
- Fon dağılım değişikliği talebi işleminin seçilmesi,

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ne işe yarar?​

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde tüzel kişiliğe sahip bir kurum olarak kurulmuştur. Araç hasar kaydı sorgulama hizmetleri SBM üzerinden sms ile verilmektedir. Araç sorgulama yaparak 2.el araç alımlarında tramer hasar kaydı bilgilerine ulaşabilirsiniz.
E-beas Sınavı yılda kaç kez yapılır?
EGM tarafından, başvuranların yeterli sayıya ulaşması halinde sık aralıklarla, ulaşmaması halinde yılda en az iki kez olmak kaydıyla sınav açılır. Bir emeklilik şirketi adına çalışan adaylar şirket aracılığı ile, herhangi bir şirket adına çalışmayanlar ise bireysel olarak sınava başvururlar.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 16.12.2003 tarih ve 25318 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Trafik Sigortası Bilgi Merkezi Yönetmeliği ile “TRAMER” adıyla kurulmuştur.
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde tüzel kişiliğe sahip bir kurum olarak kurulmuştur. Araç hasar kaydı sorgulama hizmetleri SBM üzerinden sms ile verilmektedir.

Geri