Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bedende siskinlik neden olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
37.826
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bedende şişkinlik neden olur?​

Çölyak, irritabl bağırsak sendromu, ülser, gastrit, dispepsi, kabızlık, mide ve bağırsak kanserleri, safra kesesi bozuklukları, mide fıtığı gibi hastalıklar bağırsak ve mide de gaz birikimine neden olarak şişkinlik oluşturur. Ödem: Vücutta biriken fazla sıvı da şişkinliğe neden olabilir.

Diyette mide şişkinliğine ne iyi gelir?​

Bulgur,buğday, nohut, fasulye gibi besinler çoğu kişide şişkinlik sorununa neden olur, bunlar yerine yeşil mercimek, kinoa, karabuğday, yulaf gibi tahıllara ağırlık verin.
Diyet yaparken neden şişkinlik olur?​
Karbonhidrat vücutta su tutar 1 gram karbonhidrat vücutta 2 gram su depolanmasına yani şişkinliğe neden olur. Diyet yaparken ilk başta hızlıca kilo verilmesinin sebebi de budur.

Karın şişliği olanlar nasıl beslenmeli?​

Karın şişliği olanlar nasıl beslenmeli?
Karın bölgesindeki şişliklerin geçmesi için şunlara dikkat edilmesi gerekir:
- – Az yağlı yiyecekler tüketilmelidir.
- – Yemek yedikten sonra hemen uzanılmamalıdır.
- – Mutlaka düzenli yürüyüş ve egzersizler yapılmalıdır.
- – Laktoz içeren besinlerin fazla tüketilmemesi gerekir.

Vücudun şişmesi hangi hastalığın belirtisidir?​

Vücudun şişmesi hangi hastalığın belirtisidir?
Ödem vücutta sıvı birikmesidir ve yaygın karşılaşılan bir sorundur. Şişlik bacaklarda, ellerde ve göz kapakları etrafında fark edilir. Hemen akla böbrek hastalığı gelir.

Şişliği indirmek için ne yapmalı?​

Soğuk kompres, iltihaplanmayı ve şişmeyi azaltmaya yardımcı olacaktır. Bunun için: – Birkaç buz küpünü bir havlu bezine sarın. Yaklaşık 1 dakika boyunca şişmiş olan bölgede bekletin. 5 dakika ara verip ardından gerekirse 1 dakika kadar daha soğuk kompresi uygulayın.

Midede gaz ve şişkinlik nasıl giderilir?​

Gaz ve şişkinlikten kurtulmanın 9 yolu
- 1.Aşırı hava yutmayın!
- 2.Az yağlı ve küçük porsiyonlar tüketin.
- 3.Yemek sonrası uzanmayın.
- 4.Yürüyüş ve egzersiz yapın.
- 5.Laktoz intoleransına dikkat.
- 6.Sebze, meyve ve lifli gıdada aşırıya kaçmayın.
- 7.Gazlı, şekerli içecekler ve tatlandırıcılardan uzak durun.
Şişkinlik ve gaz nasıl giderilir?​
Gaz ve şişkinlik nasıl geçer?
- 1- Aşırı hava yutmayın.
- 2- Az yağlı ve küçük porsiyonlar tüketin.
- 3- Yemek sonrası uzanmayın.
- 4- Yürüyüş ve egzersiz yapın.
- 5- Laktoz intoleransına dikkat.
- 6- Sebze, meyve ve lifli gıdada aşırıya kaçmayın.
- 7- Gazlı, şekerli içecekler ve tatlandırıcılardan uzak durun.

Karın şişkinliği nasıl geçer?​

Karın şişkinliği nasıl geçer?
Mide şişkinliğine ne iyi gelir?
- Nane. Sindirim sistemindeki kaslarda spazm ve kasılmaları engelleyen, aynı zamanda gazın atılımını da kolaylaştıran nane mide şişkinliğine en ideal çözümlerden.
- Rezene.
- Zencefil.
- Papatya çayı
- Anason çayı
- Limonlu su.
 
Şişkinlik genellikle sindirim sistemindeki gaz birikimi veya vücutta sıvı tutulması sonucunda oluşabilir. Bahsettiğiniz hastalıklar arasında çölyak, irritabl bağırsak sendromu, ülser, gastrit gibi sindirim sistemi rahatsızlıkları ve safra kesesi bozuklukları, mide fıtığı gibi diğer sağlık sorunları da şişkinliğe neden olabilir.

Diyette mide şişkinliğine iyi gelmesi için bazı besinlerin tercih edilmesi önerilmektedir. Örneğin, bulgur, buğday, nohut gibi besinler birçok kişide şişkinlik sorununa yol açabilirken, yeşil mercimek, kinoa, karabuğday gibi tahıllar tercih edilebilir.

Diyet yaparken de bazı durumlarda insanlar vücutlarında su tutulumundan dolayı şişkinlik yaşayabilirler. Karbonhidratlar vücutta su tutarak şişkinliğe neden olabilir. Bu yüzden hızlı kilo verme süreçlerinde de özellikle karbonhidrat tüketimine dikkat edilmesi önemlidir.

Karın şişliği olanlar için beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Az yağlı yiyecekler tüketmek, yemek yedikten sonra hemen uzanmamak, düzenli egzersiz yapmak ve laktoz içeren besinleri sınırlamak karın şişliğini azaltmaya yardımcı olabilir.

Vücudun şişmesi, genellikle ödem dediğimiz bir durumun belirtisi olabilir. Ödem vücutta sıvı birikmesi sonucunda oluşur ve çeşitli sağlık sorunlarının belirtisi olabilir. Şişlik, genellikle bacaklar, eller ve göz kapaklarında fark edilir ve böbrek hastalıkları gibi durumlarla ilişkilendirilebilir.

Midede gaz ve şişkinlikten kurtulmanın çeşitli yolları vardır. Aşırı hava yutmamak, az yağlı ve küçük porsiyonlar tüketmek, yemek sonrası uzanmamak, düzenli yürüyüş ve egzersiz yapmak, laktoz intoleransına dikkat etmek, sebze ve meyve tüketimini dengelemek, gazlı ve şekerli içecekleri sınırlamak gibi yöntemler gaz ve şişkinlik problemlerine karşı yardımcı olabilir.

Şişkinlik ve gazın giderilmesi için de yine benzer yöntemler önerilebilir. Aşırı hava yutulmamasına dikkat edilmesi, az yağlı ve küçük porsiyonlar tercih edilmesi, yemek sonrası uzanılmaması, düzenli egzersiz yapılması ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının benimsenmesi önemli olabilir.

Son olarak, karın şişkinliğinin giderilmesi için nane, rezene, zencefil, papatya çayı, anason çayı gibi bitki çayları veya limonlu su gibi doğal içecekler tüketilebilir. Bu tür doğal yardımcılar sindirim sisteminin rahatlamasına ve şişkinliğin azalmasına yardımcı olabilir. Eğer karın şişkinliği düzenli olarak devam ediyorsa ya da şiddetli ve sürekli bir sorun haline geliyorsa mutlaka bir doktora danışmanız önemlidir.
 
Geri
Üst