AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beden egitimi ve sporda uygulanan yontemler nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Beden eğitimi ve sporda uygulanan yöntemler nelerdir?​

1-EMİR KOMUT YÖNTEMİ

Beden eğitimi ve spor dersinde öğrenciler ne öğrenir?​

Beden eğitimi ve spor dersinde öğrenciler ne öğrenir?
Beden Eğitimi ve Spor Dersi Öğretim Programı’nın amacı; öğrencilerin hayatları boyunca kullanacakları ha- reket becerileri, aktif ve sağlıklı hayat becerileri, kavramları ve stratejileri ile birlikte öz yönetim becerileri, sosyal becerileri ve düşünme becerilerini de geliştirerek bir sonraki öğrenim düzeyine …

Sporda alıştırma yöntemi nedir?​

Alıştırma Yöntemi Nedir? Öğrencilerin öğrendikleri bilgileri, kendi başlarına uygulama ve alıştırma yaparak kendilerini geliştirebildikleri öğrenim etkinliğidir. Uygulamada öğretmen aşağıdaki konularda yetkisini öğrenciye aktarır.

Beden eğitiminde komut nedir kaça ayrılır?​

Beden eğitiminde komut nedir kaça ayrılır?
Komutlar; kısa ve açık olarak verilen kalıplaşmış emirlerdir. Yaptırım ve bildirim olmak üzere genel olarak ikiye ayrılır.
Spor eğitim modeli nedir?​
spor eğitim modelinin; beden eğitimi dersinde öğrencilerin gelişim düzeylerine uygun olan ve sınıfın tamamının katılımını sağlayan özgün spor deneyimi kazandırmak olduğuna göre aşşağıda verilen boyutların iyi bilinmesi ve uygulanması gerekir.

Beden eğitimi ve spor dersini tamamlayan öğrencilerde hedeflenen beceriler nelerdir?​

Beden eğitimi ve spor dersini tamamlayan öğrencilerde hedeflenen beceriler nelerdir?
8. Beden eğitimi ve spor yoluyla iletişim becerileri, iş birliği, adil oyun (fair play), sosyal sorumluluk, liderlik, doğaya duyarlılık ve farklılıklara saygı özelliklerini geliştirir.

Beden Eğitimi ve spor Dersi Öğretim Programının amacı nedir?​

Beden Eğitimi ve Spor Dersi Öğretim Programı’nın amacı; 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’nda belirtilen Türk Millî Eğitimi’nin Genel Amaçları ve Temel İlkeleri doğrultusunda öğrencilerin hayatları boyunca kullanacak- ları hareket becerileri, aktif ve sağlıklı hayat becerileri, kavramları ve stratejileri ile …

Düz anlatım yöntemi nedir?​

Düz anlatım yöntemi nedir?
1) Düz anlatım: Öğretmen ders plan ve öğretim tasarımı çerçevesinde konuyu, bir metni okuyor gibi sözel ifadeleriyle anlatmasıdır. 2) Soru-cevap: Bu teknik öğretmenin soru sorarak öğrencilerini düşündürmesi ve öğrencilerin bu düşünceleri sözlü ya da yazılı olarak ifade etmesine dayanmaktadır.

Beden eğitimi ve sporda uygulanan yöntemler arasında çeşitli teknikler ve yaklaşımlar bulunmaktadır. İşte bazı temel yöntemler:

1. Emir Komut Yöntemi: Bu yöntemde öğretmen, öğrencilere kısa ve açık emirler vererek belirli hareketleri yapmalarını sağlar.

2. Alıştırma Yöntemi: Bu yöntemde öğrenciler öğrendikleri becerileri uygulama ve tekrarlama şansı bulurlar. Öğretmen öğrencilere başlangıçta rehberlik eder ve daha sonra onlara kendi başlarına pratik yapma fırsatı verir.

3. Düz Anlatım Yöntemi: Öğretmen konuyu ders planına bağlı olarak sözlü olarak anlatır. Bu yöntemde öğrenciler dinleyerek bilgiye ulaşırlar.

Beden eğitimi ve spor derslerinde öğrencilerin kazanması hedeflenen beceriler arasında;
- Hareket becerileri
- Aktif ve sağlıklı yaşam becerileri
- Öz yönetim becerileri
- Sosyal beceriler
- Düşünme becerileri
- İletişim becerileri
- İş birliği
- Adil oyun (fair play) kavramı
- Sosyal sorumluluk
- Liderlik yetenekleri
- Doğaya duyarlılık
- Farklılıklara saygı gibi özellikler bulunmaktadır.

Beden eğitimi ve spor derslerinin amacı ise öğrencilerin hayatları boyunca kullanacakları hareket becerilerini, aktif ve sağlıklı yaşam becerilerini, kavramları ve stratejilerini geliştirerek öz yönetim, sosyal ve düşünme becerilerini artırmak ve öğrencileri bir sonraki öğrenim düzeyine hazırlamaktır.

Bu yöntemler ve hedefler doğrultusunda beden eğitimi ve spor derslerinin öğrencilere pek çok fayda sağladığı görülmektedir.

Geri