AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bedas ne zaman kuruldu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bedaş ne zaman kuruldu?​

12 Ekim 1970Boğaziçi Elektrik Dağıtım / Kuruluş

Bedaş kaç yıllığına kiralandı?​

Türkiye’nin elektriği, 26 yıllığına, 15,8 milyar dolara özelleşti.
Bedaş belediyenin mi?
Boğaziçi Elektrik Dağıtım Müessesesi, 18 Haziran 1984 tarihinde, 18435 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) hakkında çıkarılan kanun hükmünde kararname uyarınca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı bir KİT olarak yapılanır.
BEDAŞ hangi kuruma ait?
Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. ( BEDAŞ) Hakkında 1970 yılından bu yana İstanbul ve çevresine elektrik enerjisi sağlayan, 2013 yılında özelleşen Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), 5,3 milyonun üzerinde abone sayısı ile sektörde ilk sırada yer almaktadır.

Elektrik hangi yıl özelleştirildi?​

Türkiye Elektrik Dağıtım

Sedas kime ait?​

SEDAŞ, 11 Şubat 2009 tarihinde Ankara’da düzenlenen devir teslim töreniyle Akkök-Akenerji-CEZ Ortak Konsorsiyumu’nun yönetimine geçmiştir. 11 Şubat 2009 tarihinde AKCEZ Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından %100 hissesi satın alınmıştır. SEDAŞ % 100 hissesi AKCEZ’e ait bir kuruluştur.
Elektrik kurumu ne zaman özelleştirildi?
TEDAŞ’a ait tüm dağıtım şirketlerinin özelleştirme işlemleri 2013 yılında tamamlandı.
Elektrik kimin elinde?
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), Türkiye’de elektrik enerjisinin; dağıtımından ve perakende satışından sorumlu iktisadi devlet teşekkülü.
BEDAŞ 17. dağıtım bölgesinde faaliyet gösteren Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), İstanbul Avrupa Yakası şehirlerine hizmet vermektedir. Elektrik dağıtımı yapılan bölge 9.162.919 nüfusa sahiptir.
Conversation. BEDAŞ Genel Müdürü olarak Murat Yiğit bugünden itibaren görevine başlıyor. 17 yıllık birikim ve deneyimiyle bizlere katacaklarını heyecanla bekliyor, yeni görevinin hayırlı olmasını diliyoruz.
Elektrik kime satıldı?
Osmangazi Elektrik, China Machinery’e satıldı! Rekabet Kurulu, Osmangazi Elektrik ve Osmangazi Elektrik Perakende’nin tüm hisselerinin China Machinery tarafından devralınmasına izin verdi.

Geri