AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beck depresyon Envanteri nasil puanlanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Beck depresyon Envanteri nasıl puanlanır?​

Yapılan testte almış olduğunuz puanlar, depresyon seviyenize dair bilgi verir….Beck Depresyon Ölçeği ile alacağınız puanların değerlendirmesini ise şu şekilde ifade edebiliriz:
- 0-9: Minimal Depresyon.
- 10-16: Hafif Depresyon.
- 17-29: Orta Depresyon.
- 30-63: Şiddetli Depresyon.

Beck depresyon Envanteri kaç yaş?​

Çocuklar için Depresyon Ölçeği, 6-17 yaş çocuklarına uygulanabilen, bir kendini değerlendirme ölçeğidir.

Beck anksiyete ölçeği kaç puan?​

Beck anksiyete ölçeği kaç puan?
1. 8-15 puan arası hafif anksiyete belirtileri, 2. 16-25 puan arası orta düzeyde anksiyete belirtileri, 3. 26-63 puan arası şiddetle düzeyde anksiyete belirtileri olarak kategorize edilir. Şiddetli düzeyde anksiyete belirtileri bulunan kişilerin bir doktora başvurması tavsiye edilir.

Depresyon Testi puanı kaç olmalı?​

Depresyon Testi puanı kaç olmalı?
bu testte, her madde 0-3 arasında giderek artan puan alır ve toplam puan bunların toplanması ile elde edilir. toplam puan 0-63 arasında değişir. kesme puanı 17 olarak kabul edilir. 17 puan üzerinde sonuç veren denekler depresyon riskinde kabul edilir.

Beck depresyon ölçeğini kimler uygulayabilir?​

Beck Depresyon Ölçeği, depresyonun karakteristik özelliklerini ve semptomlarını değerlendirmek için kullanılan bir ölçektir. Kişi kendi kendine doldurabilmekte herhangi bir uygulayıcı klinisyen gerektirmez. 21 sorudan oluşmaktadır. 13 yaş ve üzeri bireylere uygulanmaktadır.

Depresyonda olduğunu nasıl anlarsın test?​

Depresyon Testi
- 1.– Kendimi üzgün hissetmiyorum.
- 2.– Gelecek hakkında umutsuz ve karamsar değilim.
- 3.– Kendimi başarısız görmüyorum.
- 4.– Her şeyden eskisi kadar zevk alabiliyorum.
- 5.– Kendimi suçlu hissetmiyorum.
- 6.– Cezalandırıldığımı düşünmüyorum.
- 7.– Kendimden hoşnutum.
- 8.–

Beck depresyon Ölçeği ne kadar doğru?​

Beck depresyon Ölçeği ne kadar doğru?
Beck Depresyon Ölçeği depresyon tanısı koydurmaz! Kişinin kendi kendine uygulayabildiği bir ölçek olduğu için sağlıklı bireyler de ölçeği doldurup kendilerini değerlendirebilmekte. Ancak bu ölçek tanı koydurucu bir ölçek değildir ve ölçekten alınan puan kişinin depresyon hastası olup olmadığını söylemez.

Beck Depresyon Envanteri, depresyon seviyesini değerlendirmek amacıyla kullanılan bir ölçektir. Test sonuçlarına göre depresyon seviyesi aşağıdaki gibi yorumlanır:

- **0-9:** Minimal Depresyon
- **10-16:** Hafif Depresyon
- **17-29:** Orta Depresyon
- **30-63:** Şiddetli Depresyon

Beck Depresyon Ölçeği, 13 yaş ve üzeri bireyler için uygundur. Çocuklar içinse 6-17 yaş aralığındaki çocuklara özel Depresyon Ölçeği bulunmaktadır.

Anksiyete ölçümü için ise "Beck Anksiyete Ölçeği" kullanılır. Bu ölçeğe göre anksiyete belirtileri puan aralıklarına göre şu şekilde kategorize edilir:

- **8-15 puan arası:** Hafif Anksiyete Belirtileri
- **16-25 puan arası:** Orta Düzeyde Anksiyete Belirtileri
- **26-63 puan arası:** Şiddetle Düzeyde Anksiyete Belirtileri

Şiddetli düzeyde anksiyete belirtileri gösteren bireylerin bir uzmana başvurması önerilir.

Beck Depresyon Ölçeği, kişinin kendi kendine doldurabileceği bir ölçektir ve herhangi bir uygulayıcıya ihtiyaç duymaz. 21 sorudan oluşmaktadır ve depresyonun karakteristik özelliklerini ve semptomlarını değerlendirmek amacıyla kullanılır.

Ancak, Beck Depresyon Ölçeği sadece bir değerlendirme aracıdır ve kesin bir depresyon tanısı koymaz. Ölçek sonucunda elde edilen puan, kişinin depresyon hastası olup olmadığını kesin olarak belirlemek için yeterli değildir. Bu nedenle, depresyon belirtileri hissedildiğinde bir uzmana başvurulması önemlidir.

Geri