AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Because yerine ne kullanabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Because yerine ne kullanabilirim?​

2. Neden-Sonuç Belirtenler:

Ingilizcede hangi bağlaçlardan önce virgül gelir?​

Kısaca özetlemek gerekirse cümleleri bağlıyorsanız bu bağlaçlardan önce virgül kullanmalısınız ve “and” bağlacını ikiden fazla kelime veya kelime grubunu bağlamada kullanıyorsanız yine virgül kullanmalısınız.
Anybody nasıl kullanılır?
nobody ile anybody arasındaki fark
- ben birini hiç kimse diğerini herhangi kişi olarak biliyordum, demek aynı şeymiş.
- (bkz: hiç kimse)
- biri olumsuz biri olumlu cümlede kullanılır.
- nobody, hiçkimsedir; anybody ise herhangi biri olabilir: sen, ben veya o.
- -kimse yok mu?

Because dan önce nokta konur mu?​

Örn/ I started to work because school finished. > Çalışmaya başladım çünkü okul bitti. Not: Fark ettiyseniz, Because cümlenin başına gelebiliyor. Böyle olduğu zaman önce sebebi söylenip virgül(,) konulup sonuç açıklanır. Virgül koymak burada zorunludur.

Cümle Because ile başlar mı?​

Bu cümle “because” kelimesinin bir yantümce bağlacı (subordinating conjunction) olmasından dolayı cümle düşüklüğü içermektedir. Zira bir yantümce bağlacı, kendisini içeren tümceye kendi başına bir cümle olamayacak bir yapı kazandırmaktadır.
Ingilizcede so dan önce virgül gelir mi?
I don’t play video games because I don’t like video games. *so bağlacından önce genellikle virgül kullanırız. Ancak, eğer iki cümle de kısa ve birbirleriyle orantılıysa o zaman virgül kullanmamız şart değildir. Sebep – sonuç ilişkisi belirten so ve because genellikle iki cümlenin arasında kullanılır.
► Anybody de özne olarak kullanılır ancak o zaman herhangi biri anlamına gelir. – No one / nobody is coming to my wedding. (Düğünüme kimse gelmiyor.) – Anybody can cook an egg.
Everybody (herkes) sözcüğü bazı dillerde çoğul olarak ele alınır. Bu da bizi hatalı bir şekilde fiili de çoğul halinde kullanmaya itebilir. Aslında, everybody (somebody (biri), nobody (hiçkimse) ve anybody (herhangi biri) ile birlikte) tekil bir isimdir ve bu nedenle tekil fiil çekimi gerektirir.

Geri