AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bebeklerle nasil oyun oynanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.559
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bebeklerle nasıl oyun oynanır?​

Bebeğinizin Gelişimini Destekleyen Evde Oynayabileceğiz 7 Oyun!
- Kaybolan Oyuncaklar.
- Şapkana Göre Takıl.
- Sepetbol.
- Sıcak Soğuk.
- Birbiriyle İlişkili Nesneleri Bulalım!
- Balık Tutma Oyunu.
- Duygu Kuklaları

11 aylık bebeğe ne öğretilir?​

Ona takıp çıkarabileceği oyuncaklar verebilirsiniz. İlk yaşını doldurmaya yaklaşan bebeğiniz bu dönemde günlük hayattaki eşyalarla ilgilenmeye başlayabilir. Şişeler, kırılmayacak kavanozlar ve kapaklarıyla oyun oynayabilirsiniz. Bu, becerisini geliştirirken, günlük hayatı öğrenmesine de yardım eder.

On aylık bebekle ne oynanır?​

On aylık bebekle ne oynanır?
10,11 ve 12 Aylık Bebeklerle Oynanabilecek Oyunlar
- Paketleme Oyunu. 3-4 adet küçük oyuncak seçip onları aleminyum folyo ile paketleyin, bebeğinizin önüne koyun ve sorun “Sence içinde ne var?”.
- Kurdele Oyunu.
- Sokakta / Parkta.
- Su ve Kaşık Oyunu.
- Ölçü Kapları Oyunu.
- Ayna Oyunu.
- Tünel Oyunu.
- Yapışkan Bant Oyunu.

11 aylık bebek nelerle oynamalı?​

11 aylık bebek nelerle oynamalı?
Bu dönemde de önceki dönemlerde olduğu gibi duyuları, dilsel gelişimi ve motor becerileri destekleyen sesli kitap, kumaş kitap, aktivite masası, bebek oyun halısı gibi oyuncakları kullanabilirsiniz.

Bebekler hangi oyunları sever?​

🎠 Unutmayın, topla oynamaya her çocuk bayılır 😊 Özellikle açık havada topla birlikte eğlenceli oyunlar oynayabilirsiniz. 🎠 Oyun parklarındaki salıncak, tahterevalli ve kaydıraklarla bebeğiniz bıkmadan saatlerce oynayabilir. 🎠 Su ve kum ile oynamak da bebeklerin en sevdiği oyunlardan biridir.

Bebekler kaç aylıkken oyun oynar?​

sorunuzun cevabı 3 aylık dönemden itibarendir. Bu dönem ve takip eden zaman dilimi içerisinde olması doğrudur. 3 aylık, 4 aylık ya da 5 aylık bebekler için oyun halısı kullanımı başarılı gelişim sürecinin sağlanmasında etkin olur.

11 aylık bebek hangi oyunları oynar?​

11 aylık bebek hangi oyunları oynar?
11 Aylık Bebek Oyunları 11. ayda ikili oyunlara geçin: Bebeğinizin içerisinden geçebileceği bir oyuncak koridoru yapabilirsiniz. İlk adımlarını atmaya çalışan bebeğiniz için bu minik koridoru geçmek eğlenceli olacaktır. Bebeğiniz renkli blokları üst üste koymaktan ya da kutuya doldurmaktan keyif alabilir.

11 aylık bebeğin uyuması için ne yapmalıyım?​

11 aylık bebeğin uyuması için ne yapmalıyım?
Bebeğinizin daha iyi uyuması için ipuçları
- Ayrılık kaygısını yenmesine yardımcı olun.
- Gün içinde bol bol egzersiz yaptırın.
- İki gündüz uykusu uyumasını sağlayın.
- Erken gece uykusuyla destekleyin.
- Diş çıkartma dönemine dikkat edin.
- Teknolojik cihazları kapatın.
10 aylık bebeğe ne öğretilir?​
10 aylık bebekler genellikle duydukları sesleri taklit etmeye çalışır ve basit kelimeleri öğrenerek kullanmaya başlar. Tüketebileceği besin çeşitliliği artmış olan bu aydaki bebekler, kendilerine uygun formda hazırlanmış olması şartıyla artık ailesiyle aynı yemekleri yiyebilmeye başlar.
11 aylık bebek neler yapabilir?​
11 Aylık Bebek Neler Yapar?
- Eşyalara tutunarak yürüyebilir.
- Bir anlık ya da daha uzun süre desteksiz ayakta durabilir, belki birkaç adım atabilir.
- Küçük bir cismi baş ve diğer parmaklarının herhangi bir yerini kullanarak kaldırabilir.
- Bir şeyi isteyerek, düzgün bir şekilde yere bırakabilir.

11 aylık bebek nasıl uyutulur?​

11 aylık bebek nasıl uyutulur?
 
11 aylık bebeğinizin uyuması için bazı ipuçları şunlar olabilir:

1. **Ayrılık kaygısını yenmesine yardımcı olun:** Bebeğinizin yatağına alışmasını sağlamak için gece rutinlerini oluşturun ve sakin bir atmosfer yaratın.

2. **Gün içinde bol bol egzersiz yaptırın:** Bebeğinizin enerjisini tüketmesine yardımcı olmak için aktif oyunlar oynatın ve keşfetmesine olanak tanıyın.

3. **İki gündüz uykusu uyumasını sağlayın:** Bebeğinizin dinlenmesini sağlamak için sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki kez uyumasını teşvik edin.

4. **Erken gece uykusuyla destekleyin:** Bebeğinize erken saatlerde yatırma alışkanlığı kazandırarak daha düzenli ve kaliteli bir uykuya geçiş yapmasını sağlayabilirsiniz.

5. **Diş çıkartma dönemine dikkat edin:** Diş çıkarma sürecinde bebeğiniz rahatsız olabilir, bu nedenle diş ağrısını azaltacak önlemler alabilirsiniz.

6. **Teknolojik cihazları kapatın:** Bebeğinizin uykusunu etkileyebilecek ışık ve ses kaynaklarını kapatarak, sakin bir uyku ortamı oluşturun.

Bu ipuçları bebeğinizin daha rahat ve kaliteli bir uyku deneyimi yaşamasına yardımcı olabilir. Her bebek farklı olduğu için bebeğinizin tepkilerini gözlemleyerek en uygun uyku rutinini oluşturabilirsiniz.
 
Geri
Üst