- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bebeklerin yürüteç kullanması doğru mu?
Yürüteç kullanarak yürüyen bebekler gerçek yürüme sırasında kullanılan kalça ve eklem koordinasyonunu geliştiremezler. Yürüteç kullanımı bebeklerde normal gelişim süreci içinde yapması gereken motor gelişimi geciktirdiği gibi omurga, kalça ve parmak ucu yürümesi gibi bozukluklara neden olur.Yürüteç yükseklik ayarı nasıl olmalı?
Yürütecin Yükseklik Ayarını Doğru Yapın Aksi takdirde, omurga ve ayaklar zarar görebilir, ileriki dönemlerde yürüyüş bozuklukları meydana gelebilir. Sorunsuz kullanım için, sadece ayak parmak uçları zemine değecek şekilde yükseklik ayarı yapmalısınız.Nasıl yürüteç almalı?
Toksik olmayan ve yüksek kaliteli bir materyalden yapılmış olması önemli. İlk adım yürüteçlerinin yüksekliği, örümcek yürüteçler gibi ayarlanmaz. Bu yüzden yüksekliği ve ağırlığı bebeğinin boyutlarına uymalı. Yürütecin bebeğine sadece yürüme desteği vermesi değil; keyifli bir öğrenme ortamı sunması da önemli.
Kanada’da bebek yürüteci neden yasak?
KANADA, bebeklerin yürümesine yardım eden yürüteçleri, tehlikeli oldukları gerekçesiyle yasakladı. Sağlık Bakanlığı, yürüteçlerde oturan bebeklerin merdivenlerden yuvarlanma veya normalde uzanamayacakları yerdeki tehlikeli nesnelere yetişebilme riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtti.
Yürüteç boyu nasıl olmalı?
Dalmızrak, “Bebeklerin yürüteçte uzun süre kalmaları normal yürüme evreleri olan emekleme, tırmanma, tutunma ve yürüme kısmında aksamalara yol açar. Bebeğin boyu 85 cm olana kadar yürüteç kullanılabilir. Çocuğun ayağı yere tamamen basmamalıdır sadece parmak ucu yere temas edecek şekilde ayarlanmalıdır.7 aylık bebek yürütece konur mu?
Bebeklerin kas gelişimini ve anneyeolan bağını zayıflatır. İlk 8 ay bebeklerin yürütece binmesini tavsiye etmiyorum. 8. aydan sonra da günde 1 saatten fazla yürüteçte kalmalarını önermiyorum.)Yürüteç yürümeyi hızlandırır mı?
Yürüteçleri tercih eden anne ve babalar, genellikle yürüteç sayesinde bebeklerinin daha erken yürümeyi öğreneceklerini düşünmektedirler. Ancak yürüteçlerin bebeklerin erken yürümesine bir katkısı yoktur.