AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bebeklerin İlk diş muayenesine ne zaman olmalı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bebeklerin ilk diş muayenesinin 6 ay-1 yaş arasında yaptırılması gerekiyor.




Bebeklerin ilk diş muayenesi kaç yaşında yaptırılmalı? Bebeklerin ilk diş muayenesinin, dişleri çıkmaya başladıktan sonra (genellikle 6 ay-1 yaş arasında) yaptırılması gerekir.

İlk yaş muayenesinde bebek ağrı hisseder mi?

Bu dönemde ağız-diş muayenesi bebek, ebeveynin kucağında otururken ya da yatarken yapılır. Bebeği korkutmamak için tüm hareketler yavaş ve nazikçe genellikle hiçbir el aleti kullanılmadan yapılır. Bu sayede bebeğin ilk muayenesi ağrısız bir şekilde gerçekleşmiş olur.

İlk diş hekimi ziyaretinde neler yapılıyor?
Çocuğun ayna ve ışık yardımıyla tüm dişlerine bakarak var olan sorunları ve tedavi yöntemleri belirlenir ve sizinle paylaşılır. İlk muayenede en önemlisi beslenme ve koruyucu uygulamalar hakkında ebeveynler bilgilendirilir. Bu işlemler yapılırken kullanılan tüm aletler çocuğa anlatılarak ne işe yaradığı gösterilir ve bazı aletleri onların kullanmasına izin verilir. İlk muayenede canı yanmayan, hatta oynanan oyunlar sayesinde odadan mutlu ayrılan çocuğunuz bir sonraki seansa çok daha rahat gelir.

BEBEĞİNİZİ TEDAVİYE HAZIRLAYIN
* Çocuğunuza “Korkma, hiç acımayacak” gibi cümleler kurmayın. Bu tür cümleler çocukların bilinçaltında acıyabileceği fikrini doğurabilir.

* Çocuğunuzu diş randevusundan sonra hediye ile ödüllendirmeyin. Çünkü bunu rutin bir durummuş gibi algılamasını sağlamak gerekir.

* Çocuğunuza geçmişte yaşadığınız diş hekimi deneyimlerinizden olumlu cümlelerle bahsedin. Eğer diş hekimine gitmeyi reddederse dişlerinin daha çok çürüyeceği ve sonrasında iğne yapılıp çekilmek zorunda kalabileceği gibi korkutucu cümleler kurmayın. Çünkü tüm bu korkuttuğunuz işlemler, bir gün çocuğunuzun gerek duyabileceği tedaviler olabilir.

* Diş hekiminin dişlerine bakmaktan başka hiçbir şey yapmayacağı konusunda da çocuğunuza söz vermeyin. Bırakın çocuğunuz hekimini dinleyerek kendi izlenimleri ve hissettikleriyle bu durumun üstesinden gelsin. Zor bir tedavi yapılacak olsa bile, ilk ziyarette çocuk ile hekim arasında iyi bir güven duygusu oluşursa bu deneyim kolaylıkla aşılabilir.
 
Geri
Üst