AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bebeklerin gece deliksiz uyumasi icin ne yapmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bebeklerin gece deliksiz uyuması için ne yapmalı?​

Bebeğin rahat bir uykuya dalması için 8 altın kural;
- Ilık banyo yaptırmak.
- Badem, papatya ya da lavanta yağı ile masaj yapmak.
- Kitap veya masal okumak.
- Şarkı söylemek.
- Hafif müzik dinletmek.
- Beslemek.
- Memede uyuma alışkanlığı kazandırmamak.
- Odasının karanlık olmasına özen gösterin.

Bebekleri gece beslemek doğru mu?​

Gece uyanmasın diye ihtiyacından fazla miktarda beslemekten kaçınılmalıdır. Gece yatmadan önce süt içmeye alışan bebeğe uykuya dalmadan yarım saat önce anne sütü verilebilir. Unutmayın gündüz yeterli beslenen 6. ayını doldurmuş gelişimi iyi olan bebeklerin gece beslenmesine ihtiyacı yoktur.
Uyku öğünü ne kadar verilir?​
Bebeğinizi yatırdıktan 3-4 saat sonra gece saat 11 veya 12 gibi yaptığınız beslemeye “rüya öğünü” denir. Bebeğinizin gece beslemesi devam ediyorsa ve sık sık uyanıp beslenme ihtiyacı hissediyorsa “rüya öğünü” uygulaması ile beslenme ihtiyacını kontrol altına alabilirsiniz.

Gece uyuyan bebeğin altı değiştirilir mi?​

Gece uyuyan bebeğin altı değiştirilir mi?
Bebeğinizin bezini değiştirmek için uyuyan bebeği kaldırmanız gerekmez. Eğer bebek çok ıslak ve rahatsız olmadığı ya da bağırsak hareketleri artamadığı sürece gece beslenmeleri sırasında bezini değiştirmenize gerek yok. Çünkü bebeğin uyanıp hareketlenmesi ve ortamdaki ışık bebeğinizin tekrar uyumasını güçleştirebilir.

Bebekler gece uyurken ne giymeli?​

Bebekler gece uyurken ne giymeli?
Çok kalın olmayan, cildin hava almasına olanak veren pamuklu kıyafetler yeterli olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir penye örtü örtülmesi yeterlidir.

Bebeğin aç olup olmadığını nasıl anlarız?​

BEBEĞİNİZİN AÇ OLDUĞUNU GÖSTEREN BAZI İŞARETLER * Başını bir yanda diğer tarafa hareket ettirmesi. * Kucağınıza aldığında göğsünüze doğru dönmesi. * Gün içinde uyumaması ve ne kadar uğraşırsanız uğraşın uyuyamaması. * Dudaklarını ya da dilini emiyor olması.

Rüya öğünü kaç dk?​

RÜYA ÖĞÜNÜ: Bebeğinizi yatırdıktan 3-4 saat sonra gece saat 11 veya 12 gibi yaptığınız beslemeye “rüya öğünü” denir.
 
Bebeklerin gece deliksiz uyuması için yapılan öneriler oldukça faydalı olabilir. Bunlar arasında ılık bir banyo, masaj, kitap okuma, şarkı söyleme ve hafif müzik dinletme gibi aktiviteler bebeğin rahatlamasına yardımcı olabilir. Besleme konusunda ise bebeğin ihtiyacından fazla beslenmemesi önemlidir. Gün içinde yeterince beslenen ve 6. ayını doldurmuş bebeklerin gece beslenmeye ihtiyaç duymayabileceği unutulmamalıdır.

Gece uyuyan bebeğin altını değiştirmek konusu da önemlidir. Eğer bebeğiniz çok ıslak değilse ve rahatsızlık hissetmiyorsa, gece beslenmeleri sırasında bebeğin altını değiştirmenize gerek olmayabilir. Bebeğin uyanıp hareketlenmesi, ortamdaki ışık ve sesler bebeğin tekrar uykuya dalmasını zorlaştırabilir.

Bebeklerin gece uyurken ne giymeleri gerektiği konusunda ise pamuklu ve hava alan kıyafetlerin tercih edilmesi önerilir. Kalın kıyafetlere gerek olmadığı gibi, yine çok kalın olmayan bir penye örtü bebeğin üzerine örtülebilir.

Bebeğin aç olup olmadığını anlamak için bazı işaretler vardır. Örneğin, bebeğin başını bir yana diğer tarafa hareket ettirmesi, kucağınıza aldığınızda göğsünüze doğru dönmesi, gün içinde uyuyamaması ve dudaklarını ya da dilini emmesi gibi davranışlar açlık belirtileri olabilir.

Son olarak, "rüya öğünü" dediğimiz besleme bebeğinizi yatırdıktan 3-4 saat sonra gece saat 11 veya 12 gibi yapılan besleme işlemidir. Bu öğünde bebeğin ihtiyacı olan besin miktarı ve süresi konusunda bebeğinize göre esnek olabilirsiniz.
 
Geri
Üst