AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bebeklere 3 ayda yapilan ozel asi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bebeklere 3 ayda yapılan özel aşı nedir?​

Birinci ayda Hepatit B aşısının ikinci dozu. 2. ayda verem, beşli karma, zatürre aşısı İlk 3 ayda içerisinde rota virüs aşısı 3. aydan sonra meningokok menenjit aşısı

9 ay aşısı en geç ne zaman yapılır?​

Birinci aşıyı eğer çocuğunuz 9-12 aylıkken yapıldıysa ikinci aşının 3 ay sonra yapılması gerekir. Eğer birinci aşı çocuğunuz bir yaşından büyükse ikinci aşının hemen yapılması gerekmektedir. İkinci aşı için çocuğunuzun dört hafta beklemesi gerekmektedir.

9 ay aşıları ateş yapar mı?​

9 ay aşıları ateş yapar mı?
Aşının içeriğinde zayıflatılmış virüs veya bakteriler vardır. Bu nedenle aşılama yapıldıktan sonraki 48 saat içerisinde bazı yan etkiler görülebilir. Bu yan etkilerin başınada ateş, kusma, aşı yerinde şişme, iştahsızlık, kas ağrıları, halsizlik ve uyku hali gelebilir.

Bebeklerde özel aşılar hangileri?​

Bebeklerde özel aşılar hangileri?
Ay: Bebek rutin kontrolü sırasında BCG (Verem aşısı), KPA ve 5’li karma aşı (Karma aşı bebeği difteri, yeni doğan tetanozu, boğmaca, çocuk felci ve bebeklerdeki beyin zarı iltihabına (menenjit) karşı korumak için uygulanmaktadır. KPA aşısı ise bebekleri menenjit, orta kulak iltihabı ve zatürreye karşı korur.)

2 ayda bebeğe hangi aşılar yapılır?​

2. ay, 4. ay, 6. ay ve 18. ay olmak üzere toplam dört doz karma aşısı uygulanmaktadır. 5’li karma aşısı; difteri, tetanoz, boğmaca, inaktif polyo (inaktif çocuk felci), hemofilüz influenza B denilen zatürre, ortakulak iltihabı ve menenjit yapabilen bir bakteriye karşı yapılan aşıdır.

6 ay aşısı ateşi ne kadar sürer?​

6. ay aşısı bebeğinizde ateş yapabilir. Aşı sonrası ateş birçok bebekte olası yan etkiler arasında gösterilebilir. Ancak her bebekte altıncı ay sonrası ateş görüleceğine dair bilimsel bir dayanak yoktur.

DBT IPV 4 lü nedir?​

DBT IPV 4 lü nedir?
4-DaBT-HI-IPV (Difteri,Boğmaca,Tetanoz,Çocuk Felci-Hemofilus Tip B) Difteri boğmaca, tetanoz, çocuk felci ve hemofilus influenza tip B enfeksiyonuna karşı koruyan inaktif bir aşıdır. Beşli karma aşı olarak adlandırılır. İnaktif bir aşı olup kas içine uygulanır. 2-4-6. ve 18 ayda olmak üzere 4 doz şeklinde yapılır.

9 aylık bebeğe hangi aşı yapılır?​

9 aylık bebeğe hangi aşı yapılır?
Buna göre; 9 ay ve üzerinde ve 12 aydan küçük olan tüm bebeklere, aile hekimleri tarafından Aile Sağlığı Merkezlerine davet edilerek ilave bir doz kızamık aşı uygulanacaktır.
 
Merhaba,

Bebekler için yapılan aşılar hayati önem taşımaktadır ve onları birçok hastalıktan korur. İlk olarak, Hepatit B aşısının 1. ayda ikinci dozu yapılır. 2. ayda ise verem, beşli karma ve zatürre aşıları uygulanır. İlk 3 ay içerisinde rota virüs aşısı da yapılır. 3. aydan sonra ise meningokok menenjit aşısı gündeme gelir.

Aşıların içerdiği zayıflatılmış virüs veya bakteriler nedeniyle bazı yan etkiler oluşabilir. Özellikle aşı sonrası 48 saat içinde ateş, kusma, aşı yerinde şişme, iştahsızlık, kas ağrıları, halsizlik ve uyku hali görülebilir. Bu durum normaldir ve genellikle kısa süreli geçici etkilerdir.

Bebeklerde özel aşılar arasında BCG (Verem aşısı), 5'li karma aşı (difteri, tetanoz, boğmaca, çocuk felci, menenjit), KPA aşısı ve rota virüs aşısı bulunmaktadır. Bu aşılar, bebekleri çeşitli enfeksiyonlara karşı korur.

2. ayda bebeğe yapılan aşılar arasında 4 doz karma aşısı bulunmaktadır. Bu aşı, difteri, tetanoz, boğmaca, inaktif çocuk felci, hemofilus influenza B gibi hastalıklara karşı koruyucu etki sağlar.

6. ay aşısı sonrasında bebekte ateş görülebilir. Ancak ateşin ne kadar sürdüğü bireyden bireye değişebilir. Genellikle ateş, aşının ardından birkaç gün içinde iyileşir. Ateş durumuyla ilgili endişeleriniz varsa mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.

DBT IPV 4'lü aşısı, difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci ve hemofilus influenza tip B enfeksiyonlarına karşı koruyan inaktif bir aşıdır. Kas içine uygulanan bu aşı, 2, 4, 6 ve 18. aylarda olmak üzere toplamda 4 doz şeklinde yapılır.

Son olarak, 9 aylık bebeklere genellikle ilave bir doz kızamık aşısı yapılır. Bu aşı, 9 ay ve üzerinde ve 12 aydan küçük tüm bebeklere uygulanır.

Sağlıkla kalın!
 
Geri
Üst