Bebeklerde Solunum Yolu enfeksiyonu nasil gecer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
252.227
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bebeklerde Solunum Yolu enfeksiyonu nasıl geçer?​

Üst solunum yollarının en önemli bakteri enfeksiyonu bademciklerin grup A beta hemolitik streptokok enfeksiyonudur, doktorunuzun uygun gördüğü antibiyotik mutlaka kullanılmalıdır. Viral enfeksiyonlar -90 kendiliğinden iyileşir; sadece istirahat, yeterli sıvı alımı ve beslenme, ateş düşürücü yeterlidir.
Bebeklerde alt solunum yolu enfeksiyonu neden olur?
Buna yol açan genellikle geçirilmiş akciğer enfeksiyonlarıdır. Özellikle çocukluk çağında ağır geçirilen kızamık, boğmaca; bunun dışında geçirilen zatürre, akciğer tüberkülozu sonrasında akciğerlerin o bölümünde bronşlarda genişleme, bronş duvarında bozulma, harabiyet olur.

Bebekler neden solunum cihazına bağlanır?​

RDS’li prematüre bebekte akciğer grafisi Bunun için küçük yumuşak bir tüp bebeğin soluk borusuna konarak bu tüp solunum cihazına bağlanır. Böylece cihaz gereken miktarda hava ve oksijeni bebeğin akciğerlerine pompalar.
Bebeklerde üst solunum yolu enfeksiyonu nasıl anlaşılır?
Üst solunum yolu enfeksiyonları semptomları nelerdir?
Alt Solunum Enfeksiyonu Alt solunum yolu enfeksiyonu semptomları arasında, mukus (balgam) üretebilen, nefes darlığı, göğüs sıkışması ve nefes verirken hırıltıya neden olabilecek ciddi bir öksürük bulunur. Nefes almayı zorlaştıran kontrol edilemeyen, şiddetli öksürük, bu akciğer enfeksiyonunun karakteristiğidir.
Alt solunum yolu enfeksiyonuna neden olan bakteriler?
En sık saptanan mikroorganizmalar S.pneumoniae (%25), H.influenzae ve M.pneumoniae (%7), gram negatif basiller (%7.8), M. catarrhalis (%4.7), Chlamydia pneumoniae (%3.2), L. pneumophila (%1.6) ve S. aureus (%1.4) olduğu bildirilmiştir.

Entübe bebek nasıl beslenir?​

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde bebeklerin beslenme ihtiyacı özel beslenme ürünleri kullanılarak damar ya da mide-bağırsak yoluyla karşılanmaktadır. Ağızdan beslenmeye geçildiğinde ise, öncelikle yenidoğan yoğun bakım hemşiresi tarafından anneden sağılan süt bebeğe verilmektedir.
 
Geri
Üst