AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu oldugu nasil anlasilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.681
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu olduğu nasıl anlaşılır?​

– Zaman içerisinde kilo alma konusunda yavaşlama, – Vücut ısısında meydana gelen düzensizlik, – Sebepsiz yere yükselen ve bir türlü düşmeyen ateş, Bebeklerde bu tür belirtiler idrar enfeksiyonu konusunda en önemli bulgulardır.

Bebeklerde idrar tahlili nasıl yapılır?​

İdrar incelemesi ve kültürü için uygun koşulda idrar elde edilmelidir….Bu kurallar;
- Öncelikle idrar torbası takacak kişi ellerini sabunla uygun şekilde yıkar.
- Bebek uygun bir yerde sırt üstü yatırılır.
- İdrar torbası koruyucu kılıfından çıkartılır.
- Bebekler, idrar torbası takıldıktan sonra dik pozisyonda tutulmalıdır.
Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu için ne yapılmalı?​
Hastalığın tedavisi nasıl yapılır? İdrar yolu enfeksiyonu antibiyotik ile tedavi edilir. Ateşli idrar yolu enfeksiyonu geçiren hastalar, küçük bebekler ve ağızdan alımı bozulmuş genel durumu kötü hastalar hastaneye yatırılarak tedavi edilir.

Bebeğin enfeksiyon kaptığını nasıl anlarız?​

Bebeğin enfeksiyon kaptığını nasıl anlarız?
Mutlaka huzursuzluk, yüksek ateş, idrar kaçırma, kusma, idrar kokusu ve renginde değişiklik gibi durumlarda hemen doktora gidilmesi önemlidir. Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nasıl tedavi edilir?

Bebeğin enfeksiyon kaptığı nasıl anlaşılır?​

Bebeğin enfeksiyon kaptığı nasıl anlaşılır?
Bebeklerin kanlarında enfeksiyon bulunup bulunmadığının belirlenmesi için kanlarına CRP testinin uygulanması gerekmektedir. CRP değerinin yüksek çıkması durumunda ise kanda enfeksiyondan söz edilmektedir.

Bebeklerde idrar torbası nasıl takılır?​

bölgeye penis ve skrotumun tamamını içine alacak şekilde yapıştırınız. Torbanın iyice yapışmasını sağlamak için bebeğin derisini hafifçe gererek, makat dışta kalacak şekilde yapışkanlı bölgeye hafifçe basınç uygulayınız. İdrar torbasının açık ağzının bebeğin derisine tam olarak yapıştığından emin olunuz.

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonunda hangi ilaç kullanılır?​

İki ayın üzerindeki bebek ve çocuklarda belirgin bir bulgu yoksa ya da sistiti düşündüren dizüri, pollaküri, acil işeme hissi olduğunda, idrarda piyüri, bakteriüri, nitrit pozitifliği ya da kültürde üreme varsa oral sefalosporin, sülfonamid içeren antibiyotikler ya da nitrofurantoin ile 5-7 gün süre ile tedavi yapılır.
Bebeğin kanında enfeksiyon neden olur?​
Bebeklerde kanda enfeksiyon olmasının altında yatan birçok sebep bulunuyor. Bebeklerde kanda enfeksiyon doğduktan sonra uzun süre hastanede kalması ve bağışıklık sisteminin zayıflayanlar da daha fazla görülmektedir. Bebeklerde kan enfeksiyonun görülmesinin en çok görülmesinin nedeni romatizmal ateş hastalığıdır.

Bebekler neden enfeksiyon kapar?​

Bebekler neden enfeksiyon kapar?
Diğer bir yandan bebeklerin vücudunun herhangi bir yerinde olan enfeksiyon kanda ki enfeksiyona da sebep olmaktadır. Bakteri, parazit ve mantarlar bebeklerin kanlarındaki enfeksiyonun en temel sebebi olmaktadır.
 
Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri göz önünde bulundurularak, enfeksiyonun varlığını anlamak oldukça önemlidir. Belirtiler arasında şunlar yer alır:

1. **Zaman içerisinde kilo alma konusunda yavaşlama:** Bebeğin normal kilo alım hızından sapma gözlenebilir.

2. **Vücut ısısında meydana gelen düzensizlik:** Ani yükselen ateş veya vücut ısısındaki dengesizlikler enfeksiyon belirtisi olabilir.

3. **Sebepsiz yere yükselen ve bir türlü düşmeyen ateş:** Bebeğin ateşinin tedaviye rağmen düşmemesi, idrar yolu enfeksiyonunu düşündürebilir.

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu tanısı için yapılan idrar tahlili için ise aşağıdaki adımlar takip edilmelidir:

1. İdrar torbası takacak kişi ellerini sabunla uygun şekilde yıkamalıdır.

2. Bebek uygun bir yerde sırt üstü yatırılmalıdır.

3. İdrar torbası koruyucu kılıfından çıkartılmalı ve bebeğin genital bölgesine yerleştirilmelidir.

4. Bebek, idrar torbası takıldıktan sonra dik pozisyonda tutulmalıdır.

İdrar yolu enfeksiyonu tedavisi genellikle antibiyotiklerle yapılır. Ayrıca, ateşli idrar yolu enfeksiyonu geçiren hastalar, küçük bebekler ve genel durumu kötü olan hastalar hastaneye yatırılarak tedavi edilir.

Bebeklerde enfeksiyon belirtilerinin fark edilmesi önemlidir. Huzursuzluk, yüksek ateş, idrar kaçırma, kusma, idrar kokusu ve renginde değişiklik gibi durumlarda bir doktora başvurulması gerekmektedir. Enfeksiyonun varlığının saptanması için kan testleri de yapılabilmektedir.

Bebekler, vücutlarında herhangi bir enfeksiyon olduğunda kanda enfeksiyon oluşabilir. Bu durumun altında yatan sebepler arasında uzun süre hastanede kalma, zayıf bağışıklık sistemi ve romatizmal ateş hastalığı gibi faktörler bulunmaktadır. Enfeksiyon kaynağı bakteri, parazit veya mantar gibi mikroorganizmalar olabilmektedir. Bu sebeplerle bebeklerin enfeksiyon kapması mümkündür.
 
Geri
Üst