AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bebeklerde Egzama Belirtileri

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bebeklerde egzama ciltte oluşan bir alerjik hastalıktır. Aile geçmişinde saman nezlesi, astım ve egzama gibi alerjik vakalar varsa bebekler daha fazla risk altındadır. Buna ek olarak çeşitli besinler, kimyasallar, deterjanlar, kozmetik ürünler, pudra, yün kıyafetler ve streste çocukta alerjiye yol açabilmektedir. Bu nedenlerden dolayı da egzama oluşabilmektedir.

Egzamanın Belirtileri Nelerdir?

Öncelikle yanaklarda başlayan ve ardından vücuda yayılabilen alerjik bir cilt hastalığıdır. Ciltte kızarıklıklar görülmektedir. Ardından bu kızarıklık ciltte kabuklanmaya ve dökülmeye yol açmaktadır. Kabuklanmalar ise kahverengimsidir. Alın bölgesi, bacaklar, kollar, yanaklar, diğer deri kıvrımları ve kulak arkalarında daha yaygın olmaktadır. ciltte sivilcelenmeler oluşur ve zaman içerisinde ise kanamaya başlar. Bebeklerde egzama en çok yanak bölgesinde görülmektedir. Eğer ki gerekli tedaviye erkenden başlanmadığı takdirde egzama vücudun diğer yerlerine de yayılabilir.

Egzaması Olan Çocuk İçin Acil Durumlar

Egzama görülen çocuk kesinlikle doktora götürülmelidir. Özellikle aşağıdaki bazı acil belirtilerde zaman geçirilmeden çocuğu doktora göstermek daha sağlıklı olacaktır. Tedavisi geciktiği takdirde, tedavi edilmeyen ve uzun süre geçmeyen egzama vakalarında deride kalınlaşma ve çatlama gibi sonuçlar görülebilmektedir.

Acil belirtiler ise;

Egzamanın çok yayılmış ve kabuklanmanın ise bir hayli artmış olması
Aşırı derecede kaşıntılı olması ve yanma yapması
Egzama görülen yerlerin enfeksiyon kapması ve akıntı yaşanması
Egzamanın Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Egzama vakalarında küçük bir bölümü kendiliğinden geçebilmektedir. Bu gibi durumlarda genellikle tıbbi tedavi yapılması gerekir. Egzama görülen her 3 çocuktan 1 tanesinde ileriki yaşlarda astım veya başka alerjik rahatsızlıklar görülebilir. Egzama görülen yerlere ise krem tedavisi uygulanır. Eğer ki enfeksiyon durumu varsa antibiyotik verilir.

Buna ek olarak çocukta alerjik reaksiyona yol açan besinler varsa buna karşı bir diyet programı da uygulanır. Çocukta alerjiye yol açan gıdalar tespit edilir ve çocuğa verilmesi engellenir. Kaşıntılar için ise ayrıca doktor kaşıntı giderici ilaçlar önermektedir. Diğer bir yandan alerjinin tedavisine yönelik olarak hekim başka ilaçlarda tavsiye edebilir.
 
Geri
Üst