AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bebeklerde dudak bagina hangi doktor bakar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bebeklerde dudak bağına hangi doktor bakar?​

Dudak Bağı Rahatsızlığının Teşhis Edilmesi Bir sorun olup olmadığı konusunda çocuk doktoru, çocuk diş hekimi veya emzirme uzmanı teşhiste bulunabilir.

Atake frenulum nedir?​

Diş eti dokusu ile dil, dudak ve yanak arasında bulunan ve bu dokuları birbirine bağlayarak hareketlerini sınırlandıran yumuşak mukoza dokusuna frenulum denir. Frenulum ağız içerisinde anatomik olarak üst ve alt orta kesici dişlerin arasında, yanakla arka dişin arasında ve dilin altında bulunmaktadır.
Dudak bağı konuşmayı etkiler mi?
Bebeklerin çoğunluğunda bu durum hafif şekilde ortaya çıkar ve sağlık için hiçbir olumsuzluk oluşturmaz. Ancak dudak bağının durumu ciddiyse bebeklerde emme zorluğu, konuşma bozukluğu, diş çürükleri gibi çeşitli ciddi sorunlara neden olabilir. Bu nedenle biran önce tedavi edilmesi gerekir.
Bebeklerde dudak bağı nasıl anlaşılır?
Dudak bağı ise dudak ve diş kreti arasında uzanan yumuşak doku bağlantısıdır. Kısa veya kalın olması durumunda erken dönemde yine beslenme, emme güçlüklerine, dudak hareketlerinde kısıtlamaya; ilerleyen yaşlarda ise ön iki dişin sürme problemlerine ya da ön iki diş arasında boşluk oluşumuna sebep olabilir.

Labial frenektomi nedir?​

Labial frenektomi, labial frenulumun altta kemiğe tutunan bölümü de dahil tamamen ortadan kaldırılması işlemidir. Labial frenektomi sonrasında dişeti üzerinde oluşan gerginlik azalır. Kesici dişler arasındaki aralığın; tel tedavisi ile tedavi edilmesinden sonra tekrar oluşması önlenir.

Dudak bağı ne zaman kesilmeli?​

4-5 yaş civarı bebek yutkunmasının bırakıldığı ve konuşmaya başlama ve harfleri tam olarak çıkarabilme dönemi göz önüne alındığında bu yaş aralığı idealdir. Dudak bağının alınması için en az 10 yaşına kadar hasta takip edilmeli ve üst köpek dişlerinin çıkması beklenmelidir.
Dudak bağı emzirmeye engel mi?
🌸Tüm dil/dudak bağları emzirmeye engel değildir. KBB uzmanı sizi yönlendirecektir fakat özellikle ilk aylarda oldukça kısa bir işlem yapılarak ve genelde anestezisiz çözülebilecek bir problemdir. Anne işlemin hemen ardından emzirebilir. Ileri aylarda anestezi gerekebilir.
Dil bağı tedavi edilmezse ne olur?
Bu durum meme başı ağrısına neden olabilir ve bebeğin anne sütü alma yeteneğini etkileyebilir. Sonuç olarak yetersiz emzirme, yetersiz beslenmeye ve gelişme geriliğine yol açabilir. Bununla birlikte dil bağı, ““l, r, s, t, z” gibi belirli sesleri çıkarma yeteneğini etkileyebilir ve telaffuz bozukluklarına yol açabilir.
 
Geri
Üst