AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bebeklerde domuz gribi tehlikeli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bebeklerde domuz gribi tehlikeli mi?​

DOMUZ GRİBİ HANGİ ÇOCUKLARDA TEHLİKELİDİR? * Çocuğunuzda ciddi kan ya da organ hastalığı, kalp hastalığı, astım ve kronik akciğer hastalığı, kronik böbrek hastalığı varsa. Bebeğiniz 3 ay altıysa HER grip gibi domuz gribide diğer sağlıklı çocuklara göre daha ciddi seyredebilir.

Bebeklerde domuz gribi kaç günde geçer?​

Bebeklerde domuz gribi kaç günde geçer?
Bu doğal seyirdir bakteryel bir enfeksiyonu ve antibiotik kullanımını gerektirmez. Soğuk algınlığı 7-10 günde geçer. İlk 3 gün bulaştırıcıdır. Erişkinlerde ateş pek görülmezsede çocuklarda hafif ateş eşlik edebilir.

Bebeklerde domuz gribi belirtileri nelerdir?​

Domuz gribinin belirtileri tıpkı mevsimsel grip gibidir. Ateş, üşüme-titreme, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı, kas ağrıları, başağrısı, kırgınlık, halsizlik, bulantı, ishal gibi şikâyetler olabilir. Ayırım laboratuvar olarak PCR testleri ile yapılarak konulabilir.

Domuz gribi öldürücü müdür?​

Domuz gribi öldürücü müdür?
Domuz gribi ölümcül müdür? Hayır. 2009 yılındaki salgında domuz gribi virüsü nedeniyle ölüm vakaları fazla olsa da halen mevsimsel grip nedeni olarak bilinen- influenza A H3N2’den ve geçtiğimiz sezonlardan daha fazla değildir.
Domuz gribi tehlikeli mi?​
Domuz gribi bazı vakalarda daha ağır komplikasyonlara neden olabilir. Bu komplikasyonlar arasında kalp hastalığı ve astım gibi önceden var olan kronik tıbbi durumların kötüleşmesi, zatürre, akıl karışıklığından nöbetlere kadar uzanan bir yelpazede değişen nörolojik belirti ve semptomlar ve solunum yetmezliği bulunur.

Domuz gribi kaç gün bulaşıcı?​

Domuz gribi kaç gün bulaşıcı?
Hasta insanlar, belirtilerin başlamasından bir gün öncesi ve 7 gün sonrasına kadar bulaştırıcıdırlar. Bu süre boyunca istirahat etmeli ve diğer insanlarla temas sınırlandırılmalıdır. Hapşırma, öksürme gibi yollarla insandan insana bulaştığı için hasta kişilerle temastan kaçınmak uygun bir korunma yöntemidir.

Domuz gribi kaç günde belirti verir?​

Domuz gribi için inkübasyon süresi 1 ile 4 gün arasında değişkenlik göstermekle birlikte ortalama olarak 2 gündür. Bazı kişilerde inkübasyon süresi 7 güne kadar uzayabileceği için de dikkatli olunmalıdır. Grip olan kişilerin hastalıklarının başlamasından sonraki ilk 3-4 gün içinde en bulaşıcıdır.

Çocuklarda domuz gribi kac gün surer?​

Çocuklarda domuz gribi kac gün surer?
Akut başlayan belirtiler ile birlikte yaklaşık +7 gün sürer. Enfeksiyöz dönem: Belirtilerden 1 gün önce başlar, 5 gün boyunca bulaştırıcılık sürer. Çocuklar daha uzun süre bulaştırıcı olabilir.

Çocuğum domuz gribi oldu ne yapmalıyım?​

Şayet çocuğunuzun genel durumu iyi ise bulaştırma riskini aza indirmek için evde istirahat etmesini sağlayarak bol sıvı alıp, var olan yakınmalarına yönelik tedavi uygulayın. Boğaz ağrısı için pastil, yüksek ateş, baş ve genel vücut ağrısı için ateş düşürücü, ağrı kesici almasını sağlayın.

Domuz gribi bulaşıcılığı kaç gün?​

Domuz gribi bulaşıcılığı kaç gün?
Hasta kişi, hastalık belirtileri görülmeden 1 gün önceden başlayarak; hastalandıktan sonraki 7 gün boyunca bulaştırıcıdır. Bu da kişinin domuz gribi hastalığına yakalandığını daha henüz öğrenmemişken bulaştırıcı olduğunu gösterir.
Domuz gribi kaç günde bulaşır?​
 
Domuz gribi, çocuklarda ve bebeklerde diğer grip türleri gibi ciddi bir hastalık olabilir, özellikle belirli risk faktörleri olan çocuklarda tehlikeli olabilir. Riskli gruplarda bulunan çocuklar, özellikle ciddi kan veya organ hastalıkları, kalp hastalığı, astım, kronik akciğer veya böbrek hastalıkları gibi kronik sağlık sorunlarına sahip olan bebeklerdir. Ayrıca, 3 aydan küçük olan bebeklerde her türlü grip, diğer sağlıklı çocuklara göre daha ciddi seyredebilir. Bu nedenle, bebeklerin grip belirtileri göstermesi durumunda hemen bir sağlık profesyoneline başvurmak önemlidir.

Domuz gribi genellikle 7-10 gün içinde kendiliğinden geçen bir hastalıktır. Antibiyotikler bu virüse karşı etkili olmadığından, genellikle semptomatik tedavi yapılarak hastalığın seyri izlenir. İlk 3 gün enfeksiyon bulaşıcı olduğundan, hastalık belirtileri başladığında kişinin diğerlerinden izole edilmesi önemlidir.

Domuz gribinin belirtileri genellikle mevsimsel grip belirtileriyle benzerlik gösterir. Ateş, üşüme-titreme, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı, kas ağrıları, başağrısı, kırgınlık, halsizlik, bulantı ve ishal gibi semptomlar görülebilir. Tanı konması için laboratuvar testleri gerekebilir.

Domuz gribi genellikle öldürücü bir hastalık değildir. 2009'daki salgında ölüm vakaları yaşanmış olsa da halen mevsimsel grip virüsleri nedeniyle ölüm vakaları daha fazladır. Ancak bazı durumlarda domuz gribi daha ağır komplikasyonlara yol açabilir ve bu nedenle risk altındaki bireyler için daha dikkatli bir takip gerekebilir.

Domuz gribi bulaşıcıdır ve hastalık belirtileri başlamadan bir gün önce bulaşıcı olmaya başlar ve hastalık belirtileri başladıktan sonra 7 gün boyunca bulaşıcıdır. Bu nedenle, hasta kişilerin istirahat etmeleri ve diğer insanlarla teması sınırlamaları önerilir. Hasta kişilerle teması azaltmanın en iyi yolu, hapşırma ve öksürme sırasında ağız ve burunlarını kapatarak ve sık sık elleri yıkayarak bulaşmayı önlemektir.

Domuz gribinden şüphelenilen bir çocuğunuz varsa, genel durumu iyiyse evde istirahat ettirerek bol sıvı almasını sağlayabilir ve belirtilere yönelik semptomatik tedaviler uygulayabilirsiniz. Ancak belirtiler ağırlaşırsa veya endişe verici durumlar ortaya çıkarsa bir sağlık uzmanına başvurmanız önemlidir.
 
Geri
Üst