AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bebeklerde dis eti kizarikligi neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bebeklerde diş eti kızarıklığı neden olur?​

Diş eti şişliğinin temel sebebi, genel olarak kötü ve sağlıksız bir şekilde beslenmedir. Sağlıksız besinlerin çok tüketilmesi ve sonrasında dişlerin herhangi bir şekilde temizlenmemesi sonucunda çocuklarda diş eti şişmesi meydana gelir.
Çocuklarda diş eti kanamaları neden olur?
Çocukların günlük olarak tükettiği yiyecekler de diş eti kanamalarına neden olabilir. Çocuğunuzun günlük besin alımı genellikle şekerli, nişastalı maddelerden oluşuyorsa, plak oluşumu riski artar ve diş etlerinin iltihaplanmasına ve hatta kanamasına neden olur.

Bebekler diş çıkarırken diş eti kanar mı?​

Diş eti kanaması: Diş çıkarken diş etine baskı uygulandığından, bazı ufak diş eti kanamaları oluşabilir. Diş etine pamuk konulabilir. Bebekte salya artışı ve ağrıyla birlikte yüzde kızarıklar oluşması normaldir.
Bebeklerde diş eti morarması neden olur?
Bebeklerde Diş Eti Morarması Bu durum süt dişlerinden ana dişlere geçiş esnasında kaynaklanmaktadır. Böyle durumlarda bebeklerde diş eti morarmasının önüne geçmek için ilk etapta temiz parmaklarla bebeklerin diş etlerine nazik masaj yapılması kanlanmanın azaltılması sağlanmalıdır.

Diş eti Papili nedir?​

dişeti papili). Dişler arası bölgeyi (proksimal boşluk, embraşür) dolduran dişeti. Birbiriyle komşu kontaktlı dişlerin arasında olur. Konturunu yanındaki dişlerin kontak bölgeleri belirler.
Dişte et çıkması neden olur?
Şeker hastalığı olan insanlarda diş eti büyümesi görülebilir . Bunların dışında dengeli beslenmeme ,ağız hijyenini sağlayamama ,ağızdan nefes alma , diş etleri arasında yemek birikmesi , kötü restorasyonlar gibi durumlar da diş etlerinde büyümeye sebebiyet verir.

Diş etine hangi vitaminler iyi gelir?​

C vitamini diş eti sağlığını etkiler. Basit olarak söylemek gerekirse vücut, kemikleri ve kan hücrelerini güçlendirmek için , dişlerinizi diş etlerine tutturmak için ve vücudunuzun büyümesi, doku tedavisi ve yara iyileşmesi için gereken “hücreler arası bağı” oluşturmak için yeterli C vitamine gereksinim duyar.
 
Geri
Üst