AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bebeklerde cilt Hastaliklari Nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bebeklerde cilt Hastalıkları Nelerdir?​

Bebeklerde cilt hastalıkları
Toksik eritem ne zaman geçer?
Toksik eritem, doğumdan sonraki 1-2 günde vücudun herhangi bir yerinde, özellikle yüzde gövdede, kol ve bacaklarda görülebilen, çevresi kırmızı-soluk sarı renkli geniş döküntülerdir. Genellikle bir haftada kendiliğinden kaybolur ve tedavi gerektirmez.
Yeni doğan bebek aknesi nasıl geçer?
Yeni doğan aknesi de çoğunlukla doğumdan sonraki ikinci haftadan itibaren görülebiliyor ve 2.ayda kendiliğinden geçiyor. Bazı durumlarda 3.aya kadar görülebiliyor. Çoğunlukla ilaç tedavisi gerektirmiyor ancak gerekli görülürse lokal tedavi verilebiliyor. 3 aydan uzun sürmesi durumunda farklı yönden araştırılabiliyor.

Bebek cilt hastalıkları hangi bölüm bakar?​

Dermatologlar bebekler, çocuklar, ergen ve yetişkinlere her yaştaki hastalara uygun iyileştirme yöntemi önermektedirler. Deri ve zührevi hastalıklar bölümü doktoru (dermatolog) hangi hastalıklara bakar?
Bebeklerde cilt hastalıkları neden olur?
Bebek cildi yetişkinlere nazaran daha hassas özelliklere sahiptir. Özellikle bebek cildinin ince olması, bebeklerin hastalıklar karşısında savunmasız kalmalarına neden olur. Hava şartları, çeşitli darbeler ve yaralanmaların yanında, cilt hastalıklarını doğuran sebepler daha da genişletilebilir.
Toksik Eriteme ne iyi gelir?
Bu sivilce görünümündeki döküntüler herhangi bir tedavi gerektirmeden kendiliğinden iz bırakmadan iyileşir. Cildin temiz ve kuru kalması yeterlidir. Bu döküntülere sebep olan mekanizma tam olarak bilinmemektedir. Anne sütü ile beslenen bebeklerde de formül mama ile beslenen bebeklerde de izlenebilir.
1- Bebeklerin cildi biz yetişkinlere göre daha narin ve hassas olduğundan dolayı kullanılan bazı sabunlar, cilde sert gelerek sivilce yapabilir. Bu nedenle bebeğinizin cildini kurutmayan süt sabunları ile yıkayın. 2- Bebeğinizin yüzünü hiçbir zaman ıslak bırakmayın ve her zaman kuru tutmaya dikkat edin.
 
Geri
Üst