Bebekler neden uykuda terler?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
250.424
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bebekler neden uykuda terler?​

Vücut sıcaklığı çok fazla arttığında ter bezleri devreye girer ve vücut soğumaya başlar. Genel olarak bir çok yetişkin bebeğin her zaman üşüdüğünü düşünür. Bebeğin bulunduğu ortamın derecesini artırmak veya yaz aylarında bebeğe çok kalın kıyafetler giydirmek bebeğin uykuda terlemesi neden olabilir.

Bebeklerde terleme neden olur?​

Bebeklerin terlemesi aynı yetişkinlerde olduğu gibi oldukça normal bir durumdur. Vücut ısısı artış gösteren bebekler, soğumayı sağlayarak ısı dengesini koruyabilmek için daha fazla ter üretirler. Ayrıca bebeklerin ter bezleri doğumdan sonra çalışmaya başlayarak bir düzen oturtmaya çalışır.
Soğuk terleme ise nadir görülen bir durumdur. Bu durumla bebeklerde de karşılaşılabilir. Bebeklerde ve çocuklarda soğuk terleme geniz eti büyüklüğü, D vitamini eksikliği, Raşitizm, soğuk algınlığı gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Bebeklerde gece terleme, çoğunlukla fizyolojik sebeplerden dolayıdır. Bebeğin kalın pijamalar giymesi, oda ısısının yüksek olması ve bebeğin çok örtülmesi gibi nedenlerden dolayı bebekler uyurken terleyebilir. Aynı zamanda bebeğin diş çıkarma dönemi ise geceleri terleme meydana gelebilir.
Bebeğim gece uyurken çok terliyor ne yapmalıyım?
– Bebeklerde uykuda terleme sorununu azaltmak için bebeğiniz geceleri sık sık terliyorsa uyurken daha ince kıyafetler tercih edin ve fazla kalın örtüler örtmeyin. Fazla kalın kıyafetlerin giyilmesi veya fazla kalın örtülerin kullanılması bebeğinizin aşırı terleyip bunalmasına sebebiyet verebilir.
Bebekler gece neden soğuk terler?
Bebeklerde oluşan soğuk terlemelerin nedenleri şunlar olabilir: – Geniz eti büyüklüğü soğuk terlemelere neden olabilir. – D vitamini eksikliği de bebeklerde soğuk terlemelere neden olabilir. – Soğuk algınlığı veya raşitizm gibi hastalıklar da soğuk terlemelere neden olabilir.

Bebeklerde terleme ne zaman başlar?​

Yenidoğan bebeklerde ilk aylarda terleme çok görülmez. Bunun sebebi ter bezlerinin tam olarak gelişmemiş olmasıdır. 4. aydan sonra bebek terlemeye başlar.

Uykuda terleyen bebek hasta olur mu?​

Anne ile bebeğin fiziksel teması nedeniyle de vücut sıcaklığının artması bebeğin terlemesine neden olabilir. Bebeklerde uyurken terleme çoğu zaman endişe edilecek bir sağlık sorunu değildir.
Gece terlemesi sıcağa bağlı olarak gelişebileceği gibi enfeksiyon, hormonal sorunlar, reflü, uyku apnesi, kanser, şeker hastalığı, nörolojik rahatsızlıklar, menopoz, stres bozukluğu veya alkol kullanımına bağlı olarak da yaşanabilir. Gece terlemesi yaşayan kişilerin genellikle herhangi bir tedaviye ihtiyacı olmaz.
Gece terleyen çocuğa ne yapmalı?
Çocuğunuzun sıvı alımı gün içerisinde yeterli olmalı. Eğer bunların hepsini uyguluyorsanız ve çocuğunuzda gece terlemesi çok aşırı bir şekilde devam ediyorsa artı yanın sıra başka şikayetler varsa (örneğin kilo kaybı, iştahsızlık) mutlaka bir çocuk doktoruna başvurmalısınız.
Gece soğuk terleme neden olur?
Soğuk terleme soğuk, ısı veya hararetten kaynaklanmaz. Diaphoresis olarak da bilinen soğuk terleme, aslında vücudumuzun bizi tehlikeli durumlardan korumak için sahip olduğu “savaş veya kaç” tepkisinden kaynaklanır. Bu vücutlarımız korku, ağrı, şok, nefes darlığı veya düşük kan şekerine tepki verdiğinde tetiklenir.

3 aylık bebek terler mi?​

Tüm bebekler bu durumu yaşayabilir 😊 Çünkü bebeklerin ter bezleri, doğmadan önce değil, doğumdan hemen sonra çalışmaya başlar. Gelişimlerini sürdüren ter bezleri çok hızlı çalıştığı için de bebeğiniz koşmuş gibi terler 😊 Aslında bebek terlemesi çok doğal bir durumdur.

2 aylık bebeğin kafası neden terler?​

Bebeklerin kafası sadece annesinin memesini emerken değil biberondan beslenirken de terler. Bunun nedeni bebeklerin emmek için efor harcamasıdır. Bu sırada vücut sıcaklığının da bir miktar yükselmesi normaldir.
Terin buharlaşarak vücudumuzdan atılması gerekiyor. Ancak kalın kıyafetler teri vücuttan alıp dış ortama veremediği için vücudumuz nemli ve ıslak kalıyor. Bu durumda terin yol açtığı soğuk ortam vücut direncimizin daha çok düşmesine ve hastalıklara açık hale gelmemize yol açıyor.
Terlemek çocuğu hasta eder mi?
Terin üzerinde soğuması çocukları hasta etmez: Eğer bu terleme sonrası soğuma rüzgarlı bir ortamda gerçekleşirse bunun sonucunda da adale ve sinir hastalıkları ortaya çıkabilir (Yüz felci veya tutulmalar.) Aşırı nemli ortamlarda çocuklar vücutlarında oluşan fazla ısıyı atmakta zorlanır.
Hangi vitamin eksikliği gece terleme yapar?
D vitamini eksikliği vücutta terleme yapar. B12 vitamini eksikliğinde gece terlemesi görülebilir.
 
Geri
Üst