AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bebekler neden havaya atilmaz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bebekler neden havaya atılmaz?​

6 ay – 2 yaş arası bebeklerde havaya atarak sevme, bağırsak düğümlenmesi başta olmak üzere bazı sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Bebek, her havaya atılıp tutulduğunda iç organlar yer değiştirebilmektedir. Bağırsağın da dolaşımı bozulmakta hatta her harekette bağırsak bağırsağın içine girebilmektedir.

Önce emzirme mi alt değiştirme mi?​

Yeni doğan bebeklerin bez bölgeleri uzun süre ıslak kaldığında tahriş olur. Bu nedenle bebeğin, bezinin 3-4 saatte bir değiştirilmesi gerekir. Genel olarak bebeği emzirdikten sonra altını değiştirmek uygundur. Her değiştirmede bebeğin altı pamuk ve su ile temizlenmeli ve kurulanmalıdır.
Bebek anne karnında tam olarak nerededir?
Sonradan bebek haline gelecek hücre yumağı, beslenmek için rahim duvarı içine gömülerek burada gelişimini sürdürür. Bebek ilk haftalarda bu şekilde yaşar, daha sonra annenin hormonlarının etkisiyle rahim kası içinde annenin damarları ve bebeğin hücrelerinden oluşan bir alan, eş (plasenta) oluşur.
Bebek gıdıklamak zararlı mı?
Çalışma, gıdıklamanın, mağdurda nefes alamaması nedeniyle kusma ve bilinç kaybı gibi aşırı fizyolojik reaksiyonlara neden olabileceği sonucuna vardı. Gıdıklama, durması zor olan kontrol edilemeyen kahkahalara neden olabilir.

2 aylık bebek havaya atılır mı?​

Dr. Ercan Tutak, bebekle oynarken ve onu uyuturken dikkat edilmesi gerektiğini belirtip, “Bebekleri havaya atarak sevmek bağırsak düğümlenmesi neden olabiliyor” dedi. 6 ay – 2 yaş arası bebekler konusunda uyarıda bulunan Doç. Dr.

Yenidoğan bebek uyurken altı değiştirilir mi?​

Bebeğinizin bezini değiştirmek için uyuyan bebeği kaldırmanız gerekmez. Eğer bebek çok ıslak ve rahatsız olmadığı ya da bağırsak hareketleri artamadığı sürece gece beslenmeleri sırasında bezini değiştirmenize gerek yok. Çünkü bebeğin uyanıp hareketlenmesi ve ortamdaki ışık bebeğinizin tekrar uyumasını güçleştirebilir.
Yeni doğan bebeğin altı günde kaç kez değişir?
Uzmanlara göre yeni doğan bebeklerin altını değiştirme sıklığı gündüz 6 ya da 7 defa olması gerekir. Bu sıklık 6-7 aydan sonra gündüz 3 veya 4’e düşmektedir. Bebeğiniz gece uyumadan önce uykusunu tekrar bölmemek adına altını temizleyip yatırabilirsiniz. Alt değiştirme işlemi oldukça kolaydır.
Bebeğin başı aşağıda ise erken doğum olur mu?
Çünkü çoğu anne adayına göre, ki bu gerçek değil, bebeğin başı aşağı dönmüşse, bu, erken doğum olacağı anlamına gelir. Halbuki gerçekte bebeklerin çoğu daha gebeliğin ilk haftalarından itibaren baş aşağı durmaya başlar 20. haftadan itibaren daha doğrusu aslında.

Bebekler çok gülerse zararlı mı?​

Çocukları aşırı güldürmemelisiniz… Çocukların aşırı derecede gülmesinin veya ağlamasının fıtık oluşumuna neden olduğu bildirildi. Aşırı ağlama veya gülmenin anında karın kaslarına basınç yaptığını belirten uzmanlar, “Basınç altında kalan karın içi organları yumurtalıklara ve kasığa doğru boşluk oluşturur.

Gıdıklamanın zararları nelerdir?​

Ayağı gıdıklamanın bile ölüme yol açabileceğini belirtiyor. Yani, özellikle kalp krizi, asfiksi, hatta beyin anevrizmaları veya stres kaynaklı diğer rahatsızlıklar nedeniyle gülmekten ölmek mümkündür. Daha önce de belirttiğimiz gibi, kişi vücudunun kontrolünü kaybeder, nefeslerini düzenleyememeye başlar.
Sarsılmış bebek sendromu belirtileri nelerdir?
Sarsılmış bebek sendromunun bulguları: Aşırı huzursuzluk, tiz sesle ağlama, uykuya eğilimli olma, solunum problemleri, iyi beslenememe, titremeler, kusma, solunum güçlükleri, solgun ya da mavimsi renkte cilt, nöbetler, felçler, koma görülebilir.
 
Geri
Üst